Lacent

Hoe ga je dat betalen?
Of je nu een nieuwe laptop nodig hebt of een bankstel, de kans is groot dat je online kijkt. En als je ergens je oog op hebt laten vallen is de stap naar kopen snel gezet. Maar wanneer het om grote bedragen gaat, betalen veel mensen liever pas als ze het product in huis hebben. Of gespreid. En dat maakt Lacent mogelijk, zonder dat je er een creditcard voor hoeft te hebben.

Lacent en Wehkamp.nl
Lacent is net als fonq.nl en wehkamp.nl dochter van RFS Holding. Sinds 1960 regelt Lacent de financiële zaken voor haar grootste zus. Op wehkamp.nl zie je gemiddeld 200.000 bezoekers en 15.000 bestellingen per dag. Dit betekent dat er op drukke uren meerdere bestellingen per seconde worden gedaan. Kortingen en speciale acties worden verrekend en klanten kunnen kiezen hoe ze willen betalen: achteraf, met een automatische incasso, via iDEAL of in termijnen. Wie niet met iDEAL betaalt, wordt razendsnel beoordeeld op kredietwaardigheid, de kans dat het om fraude gaat wordt ingeschat, en artikelen die retour komen worden terugbetaald. De financiële processen van een grote online retailer zijn een vak apart. En dat is nou precies het specialisme van Lacent.

De verborgen diamant van RFS
In het kader van de samenwerking met wehkamp.nl ontwikkelde Lacent cutting-edge expertise om real-time kredietrisico in te schatten en direct betalingen te kunnen faciliteren. Nu komt er een kantelpunt aan: processen zijn geautomatiseerd, patronen in de data worden steeds sneller en beter herkend en Lacent kan veel meer aan dan de huidige financiële diensten alleen. Daarom gaat Lacent nieuwe diensten verkennen en ontwikkelen.