Wereldwijde winst E&Y daalt ongeveer 7%

05 oktober 2009 Consultancy.nl

Big 4 Adviesbureau Ernst & Young heeft afgelopen woensdag een wereldwijde omzetdaling van 6.8% bekendgemaakt. De omzet daalde van $23 miljard naar $21.4 miljard in het jaar voorafgaand aan 30 juni 2009.

Maar de dramatische daling reflecteert het herstel van de dollar in de afgelopen 12 maanden, aangezien het inkomen van het bedrijf in de lokale valuta afgelopen jaar slechts 0.2% daalde.

Van de 5 geografische gebieden waarin het bedrijf actief is was er in Japan het grootste succes te zien, met een groei van 7.5%. Noord- en Zuid-Amerika waren de slechtst presterende gebieden met een omzetdaling van 3.2%.

De Transaction Services praktijk kreeg de hardste klappen en meldde een omzetdaling van 6.9%, nadat de financiële crisis het aantal fusies en acquisitietransacties in sommige markten met 50% deed dalen.

“Tax” was de best presterende servicelijn; deze groeide met 1.8%.

Over het gehele bedrijf daalde het aantal werknemers met 0.1%. De beide Amerika’s kregen het meeste te verduren, het aantal werknemers daalde hier met 4.5%. In Japan groeide het aantal werknemers met 12.1%, in Europa, het Midden-Oosten, India en Afrika was er een stijging van 1%.

Terwijl hij het jaar als “uitdagend” omschreef, zei E&Y wereldwijd voorzitter en CEO James Turley: “Vlakke omzetcijfers vertellen zeker niet het hele verhaal van afgelopen jaar, aangezien we door zijn gegaan met het investeren in mensen en het bouwen van onze markten, en we onze klanten hebben geholpen met de ongebruikelijke en moeilijke problemen die zij zagen. Het financiële jaar 2009 zal meer in het teken staan van deze activiteiten dan goede resultaten”.

Nieuws