VKA adviseur studeert af op Security Management

13 maart 2012 Consultancy.nl

Déjaniera Rampersad heeft als eerste student de opleiding Information Security Management afgerond. De opleiding is vorig jaar gestart door de Haagse Hogeschool. Ter ere van de gelegenheid ontving Rampersad onlangs haar diploma uit handen van Burgemeester Waaijer van Zoetermeer. Rampersad is inmiddels adviseur bij Verdonck, Klooster & Associates.

De opleiding Information Security Management is opgericht doordat er een toenemende behoefte is aan gespecialiseerde HBO opleiding op het vlak van IT security. Door de vele recente IT beveiligings-incidenten is er in het bedrijfsleven en in de maatschappij veel belangstelling voor ICT security.

Rampersad is bij Verdonck, Klooster & Associates afgestudeerd op de beveiliging van toegang tot informatie binnen organisaties: Wie mag onder welke voorwaarden welke informatie benaderen? Na het afronden van haar onderzoek – in oktober 2011 – is zij in dienst getreden bij VKA in de business unit Trust & Continuity, die zich bezig houdt met risicomanagement en informatiebeveiligingsvraagstukken.

Afstudeeronderzoek
Het afstudeeronderzoek van Déjaniera Rampersad ging over de kritieke succesfactoren bij de inrichting van de beveiliging van informatie vanuit gebruikersperspectief binnen de financiële sector. Zij concludeert op basis van haar onderzoek dat organisaties aantoonbaar onvoldoende aandacht besteden aan cultuur en resultaatgerichtheid bij de inrichting van de toegangsbeveiliging tot informatie.

Nieuws