Adviesbureau Vintura en COPE sluiten samenwerking

08 januari 2010 Consultancy.nl

Consultancykantoor Vintura heeft met ingang van 1 januari 2010 een samenwerking afgesloten met purchasing intelligence dienstverlener COPE. De adviesbureaus gaan samenwerken op het gebied van Spend Management. De samenwerking is overigens niet nieuw. Sinds 2009 werken de partners al samen – het adviesbureau heeft in het afgelopen jaar de inkoopsoftware van COPE (Spidre Purchasing Intelligence) al bij twee klanten geïmplementeerd. Als onderdeel van de partnership levert Vintura de strategische consultancydiensten en COPE de technische applicatie. Daarnaast kunnen de partners gezamenlijk benchmarks uitvoeren voor opdrachtgevers.

Spidre Spend Management (SPI) is een softwareapplicatie dat de inkoopfunctie ondersteunt met het beheren van uitgaven. Inzicht wordt gegeven in o.a. uitgaven per leverancier, inkoopsegment, artikel, entiteit, en periode. De applicatie was tot voor kort bekend in de markt als COPE Purchasing Solutions, door de samenwerking met Vintura is het product gerebrand naar Spidre Spend Management.

“Inmiddels weten we uit ervaring dat COPE en Vintura elkaar in de toepassing van Spidre erg goed aanvullen” aldus Pieter van Dam, directeur van SPI. “Met de nieuwe gezamenlijke propositie krijgen klanten toegang tot waardevolle kennis en ervaring op het gebied van inkoopverbetering en spendmanagement.”

Dé partner voor purchasing intelligence
De nieuwe propositie van Vintura en COPE heeft inmiddels al zes internationale klanten. Over de doelstelling is van Dam duidelijk: “Uiteindelijk is onze ambitie om dé partner voor purchasing intelligence te worden. Daarmee kan onze klant doen waarvoor hij zijn beste inkopers heeft aangetrokken: verbeteringen en besparingen organiseren op basis van informatie die door SPiDRE worden georganiseerd!”

Nieuws

Meer nieuws over