&samhoud geeft kinderen met kanker blauwe ballen

23 december 2011 Consultancy.nl

Het Utrechtse adviesbureau &samhoud heeft in de afgelopen weken honderden blauwe voetballen geschonken aan Nederlandse kinderen met kanker. Het adviesbureau gebruikt de blauwe ballen als een metafoor voor ‘verbinding tussen mensen’. Inmiddels zijn meer dan 450 blauwe ballen verspreid onder kinderen in het Beatrix Kinderziekenhuis in het Universitair Medisch Centrum Groningen, Maastricht UMC+, Erasmus MC–Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en UMC St. Radboud in Nijmegen.

De blauwe verbindingsballen werden door medewerkers van het adviesbureau toegezegd tijdens een bezoek aan DJ Jeroen van Inkel in de Q-Music studio. De DJ hield die middag een spontane fondsenwervingsactie voor KWF Kankerbestrijding. De aanleiding was de roof van 500 collectebussen met een geschatte waarde van €60.000,- uit het Haagse afdelingskantoor van KWF Kankerbestrijding.

Vrolijke blauwe ballen
“Het zijn prachtige, vrolijke blauwe ballen. De kinderen, hun ouders en ons personeel waren dol enthousiast en blij met dit onverwachte cadeau”, aldus Anneke Tjassing van het Beatrix Kinderziekenhuis in het UMC Groningen.

Actie van Q-music, &Samhoud en KWF
“Natuurlijk wilden wij ook ons steentje bijdragen aan de mooie actie van Q-music voor KWF Kankerbestrijding”, aldus Jip Samhoud van &samhoud. “Wij hopen dat de blauwe bal van verbinding deze kinderen en hun families veel plezier zal brengen ondanks de vreselijke ziekte waarmee ze geconfronteerd zijn. Een lach op het gezicht, even vergeten dat je kanker hebt, dat is waar het om gaat. Samen, Q-music, &Samhoud en KWF kankerbestrijding, hebben we hiervoor weten te zorgen. De bal van verbindig heeft ook ons doen verbinden met een mooi resultaat” vervolgt de consultant.

Over KWF Kankerbestrijding
KWF Kankerbestrijding zet zich in op het gebied van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving en werkt intensief samen met met academische centra in Nederland. Hierdoor kon KWF Kankerbestrijding de gratis blauwe ballen uitdelen aan kinderen met kanker in deze Academische Centra.

Nieuws