TG: Managers moeten samenwerken met 4 generaties

07 oktober 2011 Consultancy.nl

Voor het eerst zijn vier verschillende generaties tegelijkertijd werkzaam binnen een organisatie. Ze hebben hun eigen wensen over hoe er gewerkt dient te worden. Het nieuwe boek ‘Zo X!’ van Marjolein Risseeuw biedt een handreiking over die generatieverschillen aan de huidige top en aan de aanstormende nieuwe managers. Met dit boek wordt inzicht geboden in hoe de verschillende leeftijdsgroepen zich met elkaar kunnen verbinden.

Auteur en managementadviseur Marjolein Risseeuw, verbonden aan organisatieadviesbureau Twynstra Gudde, over het boek: “We hebben verbinders nodig die de vier generaties van talenten kunnen faciliteren en inspireren tot betere bedrijfsresultaten, zeker in deze turbulente tijden. Deze nieuwe leiders, de X generatie, moeten bovendien de schaarse talenten vasthouden in een tijd van vergrijzing en vergroening, ook om de diversiteit aan medewerkerpotentieel te verzilveren. En juist dat vraagt om een andere manier van leiderschap.”

Het boek ‘Zo X!’ geeft inzicht in de benodigde aanvullende leiderschapskwaliteiten, naast de bekende macht en ‘control’, voor de aankomende jaren. Er is behoefte aan opleiding en ontwikkeling die generatieoverstijgend of generatiebreed samenwerken stimuleren. Want juist als de generaties meer met elkaar gaan samenweken met het accent op persoonlijke ontwikkeling kan de rijke diversiteit in organisaties ook werkelijk worden benut.

Bovendien wordt aangegeven hoe managers (jonge) talenten kunnen vinden en behouden in een zich vernieuwende bedrijfscultuur. Daar ontstaat meer ruimte voor zingeving, zelfstandigheid, vrijheid én concreet resultaat.

Nieuws