Twynstra Gudde adviseert tegen nieuwbouwwijk Meppel

18 april 2011 Consultancy.nl

De bouw van 3200 woningen in de nieuwe wijk Nieuwveense Landen ten noorden van Meppel moet grotendeels worden afgeblazen. Dat zeggen de raadsfracties van CDA en D66, naar aanleiding van onderzoek door organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Het onderzoek, dat in opdracht van beide fracties werd gedaan, concludeert dat de bouw een groot financieel risico voor de gemeente Meppel met zich meebrengt.

Enige jaren geleden werd nog meer dan €20 miljoen winst voorspeld voor de wijkontwikkeling. Daarnaast werd de wijk onlangs door het ministerie van Infrastructuur en Milieu een ‘icoonproject’ genoemd vanwege zijn duurzaamheid. Uit het rapport van Twynstra Gudde blijkt nu echter dat de nieuwbouwwijk verlies zal opleveren.

Volgens het adviesbureau ontstaat er een overschot aan woningen in de regio. De onrust op de woningmarkt en de toekomstige bevolkingsafname in de regio zijn zorgelijk. Daarnaast worden ook in de nabije gemeenten Zwolle, Kampen, Steenwijk en Assen nieuwbouwwijken gebouwd.

De fracties van CDA en D66 zijn gaan twijfelen over de nieuwbouwwijk en willen in ieder geval dat het project door de gemeenteraad wordt heroverwogen.

Nieuws

Meer nieuws over