Transavia huurt Nolan, Norton & Co. in voor organisatieontwerp

07 juli 2007 Consultancy.nl

Adviesbureau Nolan, Norton & Co. is door Transavia ingehuurd om een organisatieontwerp te ontwikkelen van de ICT afdeling. Transavia wil met het nieuwe ontwerp bedrijfsmatiger werken, de brug tussen business en ICT verkleinen en een efficiencyslag slaan. Jaarlijks voert Transavia zo`n 80 (grote) projecen uit op het gebied van ICT.

Vliegtuigmaatschappij Transavia heeft onlangs al bekendgemaakt dat het zijn ICT-afdeling grondig gaat reorganiseren. Transavia begint dit najaar met de reorganisatie en naar verwachting zal het een of twee jaar duren voordat de ICT-organisatie volledig operationaal is op basis van de end state. De low-cost carrier heeft een projectteam samengesteld om de veranderingen door te voeren waarbij de consultants van Nolan, Norton & Co. zullen zorgdragen voor de expertise en begeleiding van het implementatieproces.

Hoofdontwerp

Volgens eerste analyses zal de nieuwe ICT afdeling ongeveer 125 personen omvatten. De afdelingen informatiediensten en projecten worden geïntegreerd en ook de ICT`ers die in de rest van de organisatie werkzaam zijn vallen daarna onder de nieuwe afdeling. Door de huidige versnippering in de organisatie worden activiteiten in veel gevallen dubbel uitgevoerd. De strategie- en architectuurfuncties van de ICT-afdeling zullen worden versterkt en tevens zal er op de afdeling meer aandacht komen voor ICT beheer.

Nieuws