Schouten & Nelissen koopt Bestuursacademie en Cirquest

30 september 2011 Consultancy.nl

Schouten & Nelissen (S&N) neemt per 1 oktober (overheids)opleider Bestuursacademie Nederland en e-learningspecialist Cirquest over. Met de overname van de twee Learning & Development adviesbureaus verstevigt het Zaltbommelse trainings- en adviesbureau haar positie binnen de overheid en bouwt het haar expertise rondom e-learning flink uit.

De totale Schouten & Nelissen Groep telt met de overnames ruim 550 professionals. Daarnaast werkt S&N met zo’n duizend freelancers op het gebied van MBO-, HBO- en masteropleidingen, trainingen, coachingstrajecten, organisatieadvies en publicaties in Nederland.

Begin deze week werd bekend dat Schouten & Nelissen als tweede is geëindigd in de Incompany 100 ranking van 2011.

Cor Vink, voorzitter raad van bestuur van de Schouten & Nelissen Groep: “De overname brengt het beste van drie werelden bij elkaar. De Bestuursacademie is hét A-merk als het gaat om vakopleidingen voor ambtenaren. Door dit te blenden met de E-learning component van Cirquest (al onderdeel van de Bestuursacademie) en de gedragscomponent van A-merken Schouten & Nelissen en zusteronderneming ISBW, zijn wij in staat de ambtenaar 3.0 de beste kwaliteit van opleidingen te bieden.”

Internationale uitbreiding
De overname is in lijn met de (inter)nationale groei ambities van Schouten Global, de holding waar Schouten & Nelissen Groep deel van uitmaakt. Eerder dit jaar nam zij al het Russische Concept Training over en opende een vestiging in Vietnam. Naar verwachting wordt in 2011 ook nog een derde vestiging in China geopend.

Sterke positie versterken in de overheidsbranche
Schouten & Nelissen heeft een sterke reputatie de overheidsbranche. Dit bleek onder andere uit het onafhankelijk trendonderzoek ‘Werken in de overheid’ van Sdu Uitgevers eind 2010, waarin zij een nummer 1 positie scoorde in HRM Advies en een nummer 3 positie in Opleiding & Training. Met de overname van de Bestuursacademie wil het bedrijf haar positie binnen de overheid stevig verankeren.

Over Schouten & Nelissen Groep
De Schouten & Nelissen Groep is een groot instituut voor opleiding, training, coaching en organisatieadvies in Nederland met o.a. opleidingen op MBO-, HBO-, bachelor- en masterniveau. De Schouten & Nelissen Groep bestaat uit trainings- en adviesbureau Schouten & Nelissen, het Instituut voor Sociale en BedrijfsWetenschappen (ISBW), het opleidingsinstituut voor ICT-professionals en -managers ISES en de bedrijfswetenschappelijke uitgeverij THEMA.

Nieuws

Meer nieuws over