Towers Watson: Talenten krijgen meer salarisverhoging

19 maart 2012 Consultancy.nl

De salarisstijgingen in de grootste economieën van Europa blijven in 2012 steken op zo’n drie procent, veel minder dan werknemers in ander regio’s mogen verwachten. Zo verwachten Russische bedrijven gemiddeld maar liefst tien procent meer salaris te gaan betalen. Ondernemingen in Saoedi Arabie gaan ongeveer net zo veel meer betalen, en Zuidafrikaanse werknemers kunnen een salarisverhoging van gemiddeld 7,5 procent tegemoet zien.

Dit blijkt uit onderzoek van Towers Watson. Voor Britse werknemers is de drie procent loonsverhoging nauwelijks hoger dan de inflatie (momenteel 2,9 procent). Wat dat betreft komen werknemers in Duitsland, Frankrijk en Spanje er iets beter af. Ze krijgen weliswaar ook maar drie procent extra, maar de inflatie is daar lager.

Toptalenten maken meer kans op loonstijging
Uit het onderzoek blijkt tevens dat degenen die goed presteren ook meer salarisverhoging tegemoet kunnen zien. Ongeveer 80% van de Britse, Duitse en Franse ondernemingen geven aan dat hun best presterende werknemers meer loonsverhoging gaan krijgen dan hun collega’s. Circa 20% van de Spaanse en een tiende van de Franse high-tech bedrijven geeft zelfs het hele budget voor loonsverhoging uit aan de beste werknemers, evenals een vijfde van de Ierse financiële dienstverleners.

Nieuws