Towers Watson NL koopt Kool Baas & De Quelerij

25 juli 2011 Consultancy.nl

Towers Watson heeft begin juli de bedrijfsactiviteiten van adviesbureau Kool Baas & De Quelerij overgenomen. In totaal maken zeven professionals van Kool Baas & De Quelerij de overstap naar Towers Watson, waardoor de capaciteit van de practice Communication & Changemanagement ruim verdubbelt. Door de overname vergroot het adviesbureau haar positie op het gebied van communicatie over pensioen en arbeidsvoorwaarden

De uitbreiding stelt Towers Watson in staat communicatie en verandermanagement als geïntegreerd onderdeel van het consultancyaanbod op strategisch niveau aan te bieden. Pensioenfondsen, uitvoeringsorganisaties, maar ook werkgevers tonen een groeiende behoefte aan deze gespecialiseerde dienstverlening.

André van Hooren, business leader Talents & Rewards bij Towers Watson Nederland, over de overname: “Met Alfred Kool en Celeste de Quelerij halen we twee pioniers met autoriteit en aanzien binnen de pensioenwereld in huis. Hun bureau beschikt over een enorme kennis, ervaring en ook positie in de markt. We hebben dezelfde visie op kwaliteit en toekomst. Veel van onze klanten waren ook al klant van KBDQ. Met een geïntegreerd aanbod verwachten we onze opdrachtgevers nog beter van dienst te kunnen zijn.”

Alfred Kool, directeur/partner bij Kool Baas & De Quelerij: “We waren al langere tijd met elkaar in gesprek en van meet af aan was er een ‘klik’. Natuurlijk zijn we kritisch geweest en hebben we goed nagedacht over het opgeven van onze zelfstandigheid, maar we hebben elkaar gevonden omdat er echt meerwaarde zit in het bundelen van onze krachten. Er liggen geweldige uitdagingen op het gebied van arbeidsvoorwaardencommunicatie en verandermanagement. Uitdagingen die veel verder gaan dan het begrijpelijk uitleggen van een pensioenregeling. Ik ben ervan overtuigd dat we onze adviezen op dit gebied in de nieuwe combinatie aanzienlijk kunnen uitbouwen en verbreden. We hebben er in ieder geval heel veel zin in.”

Celeste de Quelerij gaat bij Towers Watson leiding geven aan de practice Communication & Changemanagement. Alfred Kool blijft nauw betrokken bij de practice en gaat zich daarnaast bij Towers Watson bezighouden met acquisitie en relatiemanagement. Jac Baas, de derde partner bij Kool Baas & De Quelerij, gaat zelfstandig verder als ondernemer op het gebied van informatie- en communicatiemanagement.

Nieuws

Meer nieuws over