Towers Watson koopt consultancybedrijf WellsCanning

11 oktober 2011 Towers Watson

Towers Watson heeft vorige week de overname bekendgemaakt van WellsCanning, een consultancybedrijf gespecialiseerd in verzekeringen. De directie en consultants van WellsCanning gaan werken bij de investeringstak van Towers Watson in New York.

WellsCanning is gespecialiseerd in oplossingen voor zakelijke asset allocation voor verzekeraars en herverzekeraars en in de ontwikkeling en implementatie van risicobeheerstrategieën voor kapitaalbescherming. Het bedrijf vormt een natuurlijke aanvulling op de investeringsactiviteiten van Towers Watson, aldus Gerard Roelofs, Hoofd van Towers Watson Investment voor continentaal Europa.

Roelofs: “WellsCanning is een uitstekende aanvulling op onze bestaande expertise in het Verenigd Koninkrijk en Europa en vormt een versterking van onze dienstverlening aan eigen klanten en prospects in de verzekeringssector. Deze ontwikkeling is een vervolg op de recente acquisitie van EMB, een vooraanstaand non-life consulting- en softwarebedrijf. Het onderstreept onze intenties en vergroot de resources die beschikbaar zijn ter ondersteuning van zowel beleggingen als risicodekking in de verzekeringssector.”

“We zijn zeer tevreden dat we samengaan met een wereldwijd bedrijf dat een sterke positie heeft in de verzekeringssector,” aldus Roelofs. "De klanten van WellsCanning krijgen toegang tot de services van Towers Watson op het gebied van consultancy en analyse, naast de uitgebreide researchmogelijkheden voor assetmanagers, assetklassen, regelgeving, etc.”

Over WellsCanning

Het in Valhalla, New York gevestigde bedrijf, dat in 1995 door Karen Wells en Andrew Canning werd opgericht, is een geregistreerd consultancybedrijf op het gebied van investeringen, dat adviezen levert aan in de VS gevestigde, offshore en internationale verzekeringsbedrijven. Naast activiteiten op het gebied van algemene schadeverzekeringen en levensverzekeringen is het team van WellsCanning actief in verschillende sectoren, waaronder de gezondheidszorg, ziekenhuizen, werknemercompensatiefondsen en verzekeringsfondsen van de overheid.

Nieuws

Meer nieuws over