Towers Watson koopt actuariele consultancy EMB

15 november 2010 Consultancy.nl

Towers Watson gaat actuariële consultancy EMB overnemen. De afronding van de transactie, die in de komende 60-90 dagen wordt verwacht, is onderworpen aan de gebruikelijke afsluitingsvoorwaarden, zoals de wettelijke goedkeuringen. 

“Met de overname van EMB zet Towers Watson een nieuwe stap in de strategie om klanten steeds verfijndere risicoanalyse- en consultancyoplossingen te bieden,” aldus Patricia Guinn, wereldwijd verantwoordelijk voor het segment Risk and Financial Services van Towers Watson. “Beide adviesbureaus delen tradities van professionalisme, dienstverlening van goede kwaliteit en innovatie en wij kijken ernaar uit om EMB in de Towers Watson-familie op te nemen.”

EMB werd in 1993 opgericht in het Verenigd Koninkrijk als de eerste onderneming voor actuariële consultancy specifiek voor schadeverzekeraars en de ontwikkeling van krachtige actuariële software. EMB's kernexpertise in de analyse voor de schadeverzekeringssector is sindsdien uitgebreid naar andere domeinen, zoals bedrijfsconsultancy, marketingwetenschappen en bedrijfsrisicobeheer. EMB heeft meer dan 300 consultants en boekte in het afgelopen boekjaar een omzet van £40 miljoen.

Met 4.000 gebruikerslicenties in 53 landen zijn de softwareproducten van EMB sterk ingeburgerd in belangrijke schadeverzekeringsdomeinen zoals financiële modellering, prijsstelling en reserveberekening. EMB Igloo, EMB Emblem, EMB ResQ en andere softwareproducten vormen een aanvulling en uitbreiding van de softwareportefeuille van Towers Watson met producten zoals onder meer RiskAgility, MoSes, Simulum en Pretium.

“EMB heeft de afgelopen zeventien jaar een enorm succes gekend, maar om onze ontwikkeling te kunnen voortzetten hebben we besloten dat de tijd is gekomen om uit te kijken naar een grotere partner. De duurzame ontwikkeling van ons software- en consultancytak zal Towers Watson’s aanbod ten goede komen,” aldus Rory O’Brien, managing partner van EMB. “Towers Watson en EMB vullen elkaar strategisch aan en ik ben ervan overtuigd dat onze klanten dezelfde engagement zullen ervaren op het vlak van excellence en innovatie, terwijl ze tegelijk toegang krijgen tot een breder oplossingengamma voor verzekeringsconsultancy en risicomanagement.”

Guinn en O’Brien zeiden dat de twee ondernemingen een vergelijkbare cultuur delen waarin de klant voorop staat, en ook de sterkte van elkaars activiteiten aanvullen. Guinn voegde eraan toe dat Towers Watson nauw wil samenwerken met EMB-klanten om de continuïteit van de klantenteams en de dienstverlening te garanderen.

Nieuws

Meer nieuws over