Towers Perrin & Watson Wyatt fusie goedgekeurd

10 december 2009 Consultancy.nl

Towers Perrin en Watson Wyatt Worldwide, beide wereldwijde HR adviesbureaus, hebben toestemming gekregen van de Europese Commissie, zodat de partijen nu verder kunnen gaan met de fusie om Towers Watson te vormen. Mededingingsautoriteiten in de VS hebben al eerder toestemming gegeven voor de transactie.

Als onderdeel van de beslissing van de Europese Commissie zal Watson Wyatt zijn bedrijf in actuariële software voor levensverzekeringen, VIPitech, verkopen. De Europese Commissie heeft echter toegezegd dat het fusiebedrijf een licentie mag blijven houden om de VIPitech software te gebruiken, waardoor het bedrijf klanten kan blijven helpen die deze software hebben geïmplementeerd. Watson Wyatt bereidt de verkoop momenteel voor en zal te zijner tijd meer informatie verstrekken.

“Dit is een sleutelmoment in onze voortgang richting de afronding van de transactie die beide bedrijven samen zal brengen”, zei John Haley, CEO van Watson Wyatt, die ook CEO zal worden van Towers Watson. “We zijn erg blij dat we op deze tijdschaal toestemming van de Commissie hebben gekregen, zodat de bedrijven verder kunnen werken om de fusie eind dit jaar af te ronden. Hoewel we teleurgesteld zijn omdat we VIPitech niet kunnen behouden, zijn we toegewijd om te garanderen dat VIPitech wordt verkocht als een levensvatbaar bedrijf en dat al onze VIPitech-klanten volledige steun behouden."

De beslissing van de Europese Commissie geeft Towers Perrin en Watson Wyatt de noodzakelijke gereguleerde toestemming om de fusie te voltooien. Desondanks blijft de voorgestelde transactie onderhevig aan aanvullende eisen in de fusieovereenkomst, waaronder de toestemming van de aandeelhouders van Towers Perrin en Watson Wyatt. De aandeelhoudersvergaderingen van beide bedrijven zijn gepland op 18 december 2009. Ervan uitgaande dat de benodigde toestemming van de aandeelhouders wordt verkregen en alle andere eisen zijn ingewilligd, verwachten de partijen op dit moment dat de fusie van kracht wordt op 1 januari 2010.

De voorgestelde fusie zal leiden tot een toonaangevend wereldwijd professional services bedrijf met een rijke portfolio van diensten over financiële, risico en people management gebieden.

Nieuws

Meer nieuws over