Tjeerd Herrema verbonden aan Twynstra Gudde

21 maart 2011 Twynstra Gudde

Voormalig wethouder en locoburgemeester van Amsterdam Tjeerd Herrema heeft zich per maart 2011 op freelance basis verbonden aan organisatieadviesbureau Twynstra Gudde. Op dit moment is Herrema onder andere voorzitter van de Raad van Commissarissen van woningcorporatie Rochdale waar hij mede vormgeeft aan de ‘nieuwe’ start van deze organisatie na een moeilijke periode.

In zijn rol als ‘associated adviseur’ zal Tjeerd Herrema woningcorporaties adviseren en bijdragen aan de verdere groei en ontwikkeling van de adviesgroep bij adviesbureau Twynstra Gudde die zich richt op deze sector. Deze ondersteunt woningcorporaties op het gebied van besturing- en bedrijfsvoeringvraagstukken, bezit- en vastgoedstrategie, strategisch omgevingsmanagement en wijk- en buurtaanpak.

Herrema is ruim 10 jaar bestuurlijk actief waarvan de laatste 3 jaar van zijn politieke carrière (2006-2009) als wethouder van Amsterdam. In die hoedanigheid was hij onder meer verantwoordelijk voor de aanpak van krachtwijken zoals de Indische buurt en de ontwikkeling van IJburg. Daarnaast gaf Herrema leiding aan de gebiedsontwikkeling van de Westelijke Tuinsteden, de grootste vernieuwingsoperatie in Europa. De ervaring van Tjeerd Herrema strekt zich uit van integriteitvraagstukken tot risicomanagement en governance.

Sinds 2010 is Tjeerd Herrema actief als zelfstandig adviseur en bestuurder. In die hoedanigheid adviseert hij verschillende ministeries, onder andere op het gebied van digitale dienstverlening en stimulering van de woningbouwproductie. Daarnaast coacht hij bestuurders in het Openbaar Bestuur en treedt hij op als dagvoorzitter. Voor 2006 was Tjeerd Herrema ondermeer stadsdeelvoorzitter van Zeeburg en bestuurder bij FNV Vakcentrale.

Nieuws