Surseance BearingPoint VS raakt Nederlandse tak niet

04 april 2009 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

BearingPoint Nederland zal niet geraakt worden door de surseance van de Amerikaanse tak. De 65 werknemers zitten in principe veilig, aldus directeur Pim Roest. Het Amerikaanse moederbedrijf heeft een enorme schuldenlast, waarvan een deel in april moet zijn afbetaald. Door surseance kunnen de consultants doorwerken terwijl met de schuldeisers wordt onderhandeld.

BearingPoint is de voortzetting van KPMG Consulting in de VS. Het adviesbureau is beursgenoteerd en telt wereldwijd 17.000 werknemers. In het derde kwartaal heeft het bedrijf een verlies geleden van $30 miljoen. Bij de rechtbank in New York is een plan neergelegd dat het schrappen van alle uitstaande aandelen behelst, alsmede het vervangen van een lening van $500 miljoen door nieuwe aandelen en nieuw krediet. Wordt de beursnotering geschrapt, dan moet de schuld in een keer worden afgelost.

Roest zegt dat BearingPoint Nederland minder gevoelig is voor de recessie omdat de consultancyprojecten veelal klein en kortlopend zijn. De directeur wil niks kwijt over de omzet of de klanten. De ambitie van 300 à 500 medewerkers in 2010 maakt hij in ieder geval niet waar, aangezien de teller nog steeds op 65 staat. Roest houdt niettemin vast aan zijn doel, maar kan door de veranderde omstandigheden niet zeggen binnen welke termijn hij dit gaat halen.