Bain & Company opent kantoor in Perth Australie

07 september 2011 Consultancy.nl

Strategy consulting bureau Bain & Company gaat binnenkort een kantoor openen in Perth, Australië. Het wordt het 3rde kantoor in Australië, het adviesbureau heeft al vestigingen in Sydney en Melbourne. Managing Director van Perth wordt Robert Radley, de huidige Managing Partner van PwC Advisory. Bain & Company heeft momenteel 44 kantoren in 29 landen.

Daarnaast gaat Bain & Company volgens Australische media een team van voormalige GEM Consulting adviseurs werven om het kantoor een grote start te geven. GEM Consulting was een boutique strategie kantoor dat in 2007 werd overgenomen door PwC. De Australische media meldt dat doordat de integratie niet helemaal successvol is verlopen er een exodus plaatsvindt van voormalige GEM Consulting adviseurs naar corporate finance kantoren, investment banking bedrijven en concurrerende strategische adviesbureaus.

Perth wordt binnen Australië een steeds belangrijkere locatie voor adviesbureaus. Vorig jaar opende concurrent Boston Consulting Group al een kantoor in Perth, opmerkelijk in het voormalige pand van GEM Consulting. Daarnaast hebben in de afgelopen jaren verschillende Big4 kantoren en wereldwijde IT consulting bureaus een vestiging geopend in de havenstad.

Nieuws

Meer nieuws over