Squarewiser Paul Weggeman in Raad voor Cultuur

07 november 2011 Consultancy.nl

Mathieu Paul Weggeman (1953), als Strategic Associate verbonden bij adviesbureaus Squarewise en De Baak en in het verleden partner bij Twynstra Gudde, is per 15 november 2011 benoemd tot lid van de Raad voor Cultuur. De Raad voor Cultuur is het wettelijke adviesorgaan van de regering op het gebied van kunst, cultuur en media. De Raad, dat bestaat uit negen leden, adviseert de overheid over het cultuurbeleid in Nederland.

Joop Daalmeijer is benoemd tot nieuwe voorzitter van de Raad voor Cultuur. Hij neemt de taken over van de huidige waarnemend voorzitter van de Raad, Mirjam de Meijer. Eerder dit jaar legde toenmalig voorzitter Els Swaab haar functie neer, omdat zij het niet eens was met de bezuinigingsplannen van staatssecretaris Zijlstra (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Over Mathieu Paul Weggeman
Weggeman is hoogleraar Organisatiekunde, in het bijzonder Innovatie Management aan de Faculteit Industrial Engineering & Innovation Sciences van de Technische Universiteit Eindhoven. Hij focust met name op het begrijpen en verklaren van innovatieprocessen in technologie- en kennisintensieve organisaties, zoals onderwijs- en gezondheidszorginstellingen. Daarnaast is hij Strategic Associate bij de Baak en Squarewise. Hij werkte daarvoor onder meer als adviseur voor de Raad van Bestuur van Philips en als partner bij Twynstra Gudde Management Consultants. In zijn vrije tijd is hij muzikant en is hij jarenlang bestuurslid geweest van het Centrum voor Kunsten in Eindhoven.

Nieuws

Meer nieuws over