Adviesbureaus LECG en Smart Consulting fuseren

20 augustus 2009 Consultancy.nl

Smart Business Advisory & Consulting maakte dinsdag bekend dat het zal fuseren met het business consulting bedrijf LECG Corporation. De combinatie zal functioneren onder de naam van LECG en verder gaan als beursgenoteerd bedrijf. De deal zal ergens in Q4 worden gesloten.

Smart Business Advisory & Consulting heeft een geschiedenis van groei door acquisitie van andere adviesbureaus. Smart kocht eerder het een consultancy tak van Arthur Anderson, verzekeringen van Deloitte, Compensation & Benefits van KPMG en Actuarial van Aon.

Het beursgenoteerde LECG zal alle uitgegeven aandelen van Smart kopen, in ruil hiervoor zal LECG ongeveer 10.9 miljoen aandelen uitgeven van de gemeenschappelijke aandelen ter waarde van $39.9 miljoen. LECG zal daarbij $25 miljoen ontvangen van Smart’s grootaandeelhouder Great Hill Partners, en in ruil daarvoor 6.3 miljoen nieuw gecreëerde aandelen uitgeven voor een aanschafprijs van $3.96 per aandeel.

Steve Samek, 56, een voormalig partner van Arthur Anderson die vorig jaar CEO werd van Smart Business Advisory & Consulting toen oprichter Jim Smart het bedrijf verliet, zal CEO worden van LECG bij de voltooiing van de fusie. “Bedrijfsadvisering is een gigantische industrie en niemand in de sector is in staat om alle services te leveren”, zei Samek. “We waren van plan onze services uit te breiden en de fusie geeft ons die mogelijkheid.”

Nieuws