SeederDeBoer begeleidt verandertraject bij ziekenhuis

04 oktober 2010 Consultancy.nl

Het Slingeland Ziekenhuis te Doetinchem heeft organisatieadviesbureau SeederDeBoer en ICT dienstverlener PinkRoccade ingehuurd voor de implementatie van een nieuw ERP module. SeederDeBoer gaat het verandertraject aansturen en PinkRoccade wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van CareCTRL. CareCTRL is een op SAP gebaseerd ERP 2.0 systeem dat voor-ingericht is met meer dan 100 workflows voor geïntegreerde bedrijfsvoering van zorgorganisaties en shared service centra.

Van ontwerp naar implementatie in een aantal maanden
Doelstelling is dat het Slingeland Ziekenhuis al per 3 januari 2011 CareCTRL in gebruik neemt voor inkoop, goederenlogistiek en financieel beheer. Bestuursvoorzitter Geert Huisman van het Slingeland Ziekenhuis zegt hierover: “We streven naar implementatie van CareCTRL binnen vijf maanden met afgesproken functionaliteit en prijs. Deze en nieuwe functionaliteit krijgen we via ASP beschikbaar, zo heeft ons ziekenhuis wel de lusten maar niet de lasten van ERP”.

Verbetering van efficiëntie van bedrijfsvoering
Met de implementatie van CareCTRL optimaliseert het Slingeland Ziekenhuis de kwaliteit en efficiëntie van haar bedrijfsvoering. Tijdens het verandertraject neemt SeederDeBoer de activiteiten die met behulp van CareCTRL worden uitgevoerd onder de loep en ook de activiteiten voor en na het gebruik van het systeem. Zo kan het Slingeland Ziekenhuis de optimale omslag maken van afdelings- naar procesgericht werken en stimuleert zij het integraal denken en handelen in de gehele organisatie.

Daarnaast beoogt dit vooruitstrevende ziekenhuis een aanmerkelijke verbetering van de ondersteuning van het primair proces en serviceverlening aan patiënten. Hierbij ligt de focus op geïntegreerd en procesgericht werken en vergaande integratie met systemen van (goederen)leveranciers en CS-EZIS. Het ziekenhuis kiest daarbij bewust voor de implementatie van best practices uit de industrie en elders in de gezondheidszorg bewezen concepten voor moderne en efficiënte bedrijfsvoering.

Nieuws