SAS sluit BPO contract met Accenture

30 augustus 2009 Consultancy.nl

Scandinavian Airlines kent een financieel en accountancy BPO (Business Process Outsourcing) contract toe aan Accenture. De services die Accenture omhult zijn onder andere accounts payable, account receivable en accounting to reporting.

Accenture zal de services leveren aan SAS in 14 landen in West-Europa; voornamelijk in Zweden, Noorwegen, Denemarken en Engeland. De services zullen worden geleverd door Accenture’s Global Delivery Network vanuit zijn bezorgcentrum in Delhi, India.

Het werk dat door adviesbureau Accenture wordt gedaan is onderdeel van SAS’s nieuwe strategie "Core SAS” dat is ontworpen "om jaarlijkse besparingen te verkrijgen m.b.v. een gestroomlijnd en simpel model”, zei Sara Jinnerot, vice president van SAS Accounting Services. “We hebben voor Accenture gekozen vanwege hun vermogen om een kwalitatieve en kostenefficiënte oplossing.

Accenture heeft een proven track record' in Business Process Outsourcing.“We zijn trots dat we zijn gekozen om SAS te helpen. De overeenkomst zal kostenefficiënte oplossingen en een gestandaardiseerd proces voor financiële en accountancy services leveren en zal onze positie in de luchtvaartindustrie verder versterken”, zegt Patrik Björkler, een senior executive in Accenture’s Nordic outsourcing bedrijf.

Nieuws