&samhoud zet zich in voor de sport

08 juli 2010 &samhoud

Organisatieadviesbureau &samhoud gaat de komende drie jaar aan de slag als adviespartner van Stichting Sport & Zaken. Beide partijen tekenen daarvoor in juli een samenwerkingsovereenkomst. Als adviespartner stelt &samhoud haar kennis kosteloos ter beschikking aan sportorganisaties en draagt op die manier bij aan de professionele ontwikkeling van sport in Nederland.

Sportbonden en verenigingen in Nederland kampen met uiteenlopende vraagstukken, op bijvoorbeeld juridisch, HR, communicatie of bouwtechnisch gebied, maar hebben vaak niet de kennis in huis om ze op te lossen of de middelen om hiervoor mensen in te huren.

Sport & Zaken is een non profit organisatie en bemiddelt tussen deze sportorganisaties en ruim 80 bedrijven. De medewerkers van de aangesloten bedrijven duiken zo'n 3 keer per jaar, maximaal 20 dagdelen, in een vraagstuk en geven advies waarmee de sportorganisatie zelf weer aan de slag gaat.

Medewerkers van adviesbureau &samhoud zullen sportorganisaties helpen bij het ontwikkelen van visie strategie en bij het doorvoeren van cultuurverandering. Het uitgangspunt voor &samhoud is altijd: samen bouwen we aan een betere toekomst en het realiseren van doorbraken door het inspireren en verbinden van mensen. Ofwel, &samhoud is de ideale partner om sportbonden of andere partijen in de sportwereld met elkaar te verbinden en zo betere, intensievere of andere samenwerking te realiseren.

Voor Gerard Aartsen, senior adviseur bij &samhoud, is hun bijdrage aan de sportwereld vanzelfsprekend: 'Sport & cultuur zijn bindmiddelen voor de samenleving, die verdienen meer dan ze nu krijgen. Wij steunen het idee om Nederland op Olympisch niveau te krijgen en daarvoor is het belangrijk dat sportorganisaties op de juiste manier werken. Duurzaam succes maak je samen en we helpen graag. &samhoud is een sportminded bureau, bijna iedereen is gek op sporten. We willen onze talentvolle mensen faciliteren in hun ontwikkeling door ze uitdagende opdrachten te bieden.'

Toenemende vraag
Sport & Zaken verwelkomt de nieuwe adviespartner met open armen. Volgens Maaike van Meerten, programmamanager Advies, is de expertise van &samhoud hard nodig in de sportwereld: 'Sportorganisaties gaan steeds meer samenwerken. Bureau organisaties worden samengevoegd om efficiënter te werken en samenwerkingsverbanden met andere partijen worden aangegaan om meer mensen aan het sporten te krijgen en het sportaanbod te verbeteren. We krijgen daarom steeds vaker vragen binnen om deze processen te begeleiden, want sportorganisaties willen deze trajecten graag professioneel aanpakken, maar weten niet altijd hoe.'

Nieuws

Meer nieuws over