&samhoud verkozen tot Best Place to Work in Europa

22 mei 2010 @samhoud

&samhoud, het Nederlandse adviesbureau gespecialiseerd in het begeleiden van bedrijven bij veranderprocessen en leiderschap, is door het Great Place to Work Institute verkozen tot het beste bedrijf om voor te werken in Europa in de categorie kleine en middelgrote bedrijven. Het van oorsprong Nederlandse bedrijf werd in april dit jaar voor de derde keer op rij ook uitgeroepen tot Best Place to Work in Nederland. In 2008 kreeg &samhoud ook een prijs in de category "Pride” voor haar maatschappelijke betrokken projecten zoals Visie21, het jongerenkabinet en de film Into Connection.

Het behalen van de eerste plaats in de ranglijst van Best Workplaces in Europe laat zien hoe belangrijk werknemers zijn bij &samhoud. Het adviesbureau hanteert een filosofie die is gebaseerd op de aan Harvard ontwikkelde Value Profit Chain en aangepast aan de specifieke eigenschappen van de Nederlandse markt. De Value Profit Chain zegt dat als je als organisatie goed voor je medewerkers zorgt, zij ook goed voor je klanten zorgen, die er op hun beurt weer voor zorgen dat je als organisatie goede resultaten boekt. &samhoud heeft deze filosofie vertaald naar een unieke methodische aanpak van cultuurverandering, waarbij een inspirerende werkwijze gekoppeld wordt aan een gedisciplineerde uitvoering en strakke regie.

&samhoud biedt medewerkers unieke en vernieuwende mogelijkheden om zichzelf te ontwikkelen op professioneel en persoonlijk vlak. Zo worden nieuwe medewerkers uitgenodigd om op bedevaart te gaan naar Camino de Santiago, waar zij de kans hebben om hun persoonlijke visie te ontwikkelen en te delen met hun peers. Daarnaast is het mogelijk een training te volgen op Harvard, in India of in Zuid-Afrika. &samhoud gelooft in een gezonde privé-werk balans en bidet flexibele werktijden en betaald vaderschapsverlof. De kantoren van &samhoud zijn ingericht om iedereen zich thuis te laten voelen. Het hoofdkantoor in Utrecht heeft zelfs een Wellness Centre.

 "Het worden van een goed bedrijf om voor te werken is niet ons doel maar de weg die elke dag volgen. Een van onze belangrijkste stelregels is zelf doen wat we onze klanten adviseren”, aldus Ingrid Smolders, Managing Partner &samhoud. "De omzet van &samhoud is bijna verdrievoudigd in de afgelopen drie jaar. We hebben gezien dat het aandacht besteden aan onze medewerkers gezorgd heeft voor een positief effect op de klantwaarde en hun financiële resultaten“.

Over &samhoud

&samhoud is een adviesbureau dat organisaties helpt bij de implementatie van fundamentele veranderprocessen, met een focus op de menselijke kant van bedrijfsvoering. Het hogere doel van &samhoud is doorbraken te realiseren door het inspireren en verbinden van mensen; zowel in business, maatschappij als op persoonlijk vlak. &samhoud heeft vestigingen in Utrecht en in Madrid (Spain). Het bedrijf heeft 135 medewerkers.

Over Great Place to Work

Het Great Place to Work® Institute is een onderzoeks- en adviesorganisatie, gevestigd in de Verenigde Staten, met internationale vestigingen over de gehele wereld. Great Place to Work® Institute Europe heeft als doel haar Europese vestigingen te ondersteunen bij het helpen van organisaties in alle sectoren om duurzame verbeteringen te realiseren in hun bedrijfsrelaties, die uitmonden in meetbare bedrijfsvoordelen en betere prestaties.

Nieuws