&samhoud helpt ouderenzorg in Utrecht te verbeteren

09 november 2011 Consultancy.nl

Meer dan 30 bedrijven hebben hun handen ineengeslagen om de ouderenzorg in Utrecht te verbeteren. De samenwerking is bekrachtigd tijdens het symposium ‘Lang zullen we leven’ op 3 november. De samenwerking is opgezet op initiatief van de Utrecht Development Board (UDB) in samenwerking met adviesbureau &samhoud.

De ouderenzorg staat voor een grote uitdaging de komende jaren omdat steeds meer mensen behoefte hebben aan zorg terwijl het aantal studenten dat kiest voor de ouderenzorg niet in dezelfde mate toeneemt. Er dreigt dus een ernstige krapte op de arbeidsmarkt. Deze uitdaging vraagt om gezamenlijke denkkracht van de gehele keten om een beter Nederland te maken!

Een gezamenlijk passie voor de zorg
Vanuit een gezamenlijke passie voor zorg & onderwijs zijn afgelopen zomer diverse zorginstellingen uit de regio Utrecht, het ROC Midden Nederland en afgevaardigden uit het bedrijfsleven bij elkaar gekomen. De ambitie was om een initiatief vanuit de regio Utrecht op te starten, dat werkelijk iets gaat veranderen. “De uitdagingen waar we op dit moment voor staan in de ouderenzorg zijn van een dermate hoog niveau dat we alleen door slimme partnerships deze kunnen overwinnen. Ik ben ontzettend blij dat we zoveel partijen bij elkaar hebben gekregen om hier over na te denken en actie te ondernemen, al is dit wel slechts het begin.”, aldus Trude Maas, voorzitter van de UDB.

Ideeën en initiatieven
Inmiddels zijn verschillende ideeën ontstaan die 3 november werden gepresenteerd door de verschillende partners. Deze ideeën zijn op de volgende vier pijlers gebaseerd:

- meer zij-instromers
- een beter imago van de zorgmarkt
- een betere aansluiting van theorie op praktijk
- de inzet van technologie.

Voor de invulling en uitvoering van de verschillende projecten wordt inmiddels uitvoerig samengewerkt door de participanten. Daarnaast wordt het snijvlak tussen ICT en zorg gezien als het toekomstperspectief van de zorg.

Nieuws

Meer nieuws over