&samhoud beste werkgever voor werkende ouders

15 oktober 2010 &samhoud

Op 11 oktober 2010 is de Loflist 100 Beste Werkgevers voor Werkende Ouders 2010 bekend gemaakt tijdens het Lof Inspiratie Event 'Het Nieuwe Werken'  in ING House te Amsterdam. Adviesbureau &samhoud is volgens die lijst uitgeroepen tot beste werkgever voor werkende ouders. De lijst is symbolisch overhandigd aan Esther Raats, directeur van Talent naar de Top en Agnes Jongerius, voorzitter FNV.

Voor &samhoud betekent het de derde uitverkiezing op rij. Het bureau wordt geprezen voor het integraal doorvoeren van de synergie tussen Plezier & Prestatie en de vernieuwende initiatieven die er worden genomen voor werkende ouders. Eerder dit jaar werd &samhoud ook voor de derde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot de nummer 1 Great Place to Work in Nederland en ook tot de nummer 1 Great Place to Work van Europa.

Balans

Het alomtegenwoordige vraagstuk van balans tussen werk en privé wordt door &samhoud al een aantal jaren benaderd als het afwisselen van 100% inspanning en 100% ontspanning, zowel thuis als op het werk. Het is sturen op plezier en sturen op prestatie.

Naast voorwaardenscheppende diensten, zoals een wellness centre op kantoor (met wellness specialist, massagebed en floating tank), yoga lessen, een boodschappendienst en flexibele inzet van kinderopvang, is balans ook verankerd in de cultuur en het beleid van &samhoud. Iedere medewerker ontwikkelt een persoonlijke visie en een persoonlijk balansplan en wordt daar aan gehouden. Daarnaast krijgen jonge vaders twee maanden betaald vaderschapsverlof en staat het werkende moeders vrij om tien weken schoolvakantie van hun kinderen te volgen.

Al deze maatregelen leiden tot een hogere medewerkertevredenheid en daarmee tot een hogere medewerkerwaarde. Deze waarde wordt toegevoegd aan klanten. Een hoge klanttevredenheid leidt tot aanbevelingsgedrag en een verhoging van de financiële waarde van onze organisatie. Winst wordt voor een deel geïnvesteerd in de medewerkers en in de maatschappij. Dit principe van mensgerichte waarde-uitwisseling tussen medewerker, klant en organisatie is de basisfilosofie van &samhoud, gebaseerd op de van Harvard Business School afkomstige Value Profit Chain.

Over &samhoud

&samhoud is een gewoon ongewoon adviesbureau dat 22 jaar geleden werd opgericht door Salem Samhoud vanuit het hoger doel: Together we build a brighter future. We achieve breakthroughs by inspiring and connecting people. &samhoud is een mensgericht adviesbureau en actief in organisaties, de maatschappij en op het vlak van persoonlijke ontwikkeling.

Op het gebied van consultancy legt het adviesbureau zich voornamelijk toe op visie, strategie, leiderschap, implementatie en cultuurverandering in organisatie. &samhoud werkt voornamelijk voor organisaties in de financiële dienstverlening, overheidsorganisaties en in de zorgsector. Bij &samhoud werken ongeveer 150 mensen, verdeeld over drie kantoren, twee in Utrecht en een in Madrid.

Nieuws