Roland Berger wil met 30 procent groeien in Spanje

06 april 2011 Consultancy.nl

Roland Berger Strategy Consultants wil komend jaar meer dan 30% groeien in Spanje. De groei zal voor een zeer groot deel afkomstig zijn uit Roland Berger’s financiële dienstentak, doordat Spaanse banken naar verwachting in de komende jaren grote strategische en operationele transformaties ondergaan.

Roland Berger heeft nu twee Spaanse kantoren in Madrid en Barcelona. In totaal werken er bij de twee kantoren, die in 1986 zijn opgericht, ongeveer 80 consultants. In een interview met een Spaanse krant bevestigde Roland Berger-partner Ricardo Wehrhahn de ambitieuze groeiplannen van zijn adviesbureau: “We proberen ons team te vergroten tot ongeveer 55 mensen in elk kantoor om de Spaanse banken te kunnen blijven adviseren.”

De grote veranderingen in Spanje’s bankensysteem creëren een stormvloed aan werk voor strategy consulting bedrijven, investment bankers en advocatenkantoren. “Er zal vanaf dit moment een heleboel activiteit zijn. Banken zoeken in toenemende mate naar advies over strategische vraagstukken, herstructurering, fusies & overnames en IPO’s”, aldus Wehrhahn.

Volgens Alfonso Gomez-Acebo, hoofd investment banking bij Deutsche Bank in Madrid, zal het proces van grote verandering in de komende jaren zeer goede kansen voor investment bankers creëren. Pablo Bieger, partner in banking en finance bij advocatenkantoor Clifford Chance, suggereerde dat externe adviseurs moeite krijgen om de vraag van financiële dienstenklanten te hanteren: “Er gaat een enorme hoeveelheid werk komen voor slechts een paar strategy consulting adviesbureaus, advocatenkantoren en investment banks. Er kan een bottleneck komen doordat adviseurs moeite krijgen om de vraag en service van alle verschillende banken met betrekking tot vergelijkbare problemen te beantwoorden.”

Nieuws