Roland Berger steunt elektrisch rijden initiatief

27 september 2010 Consultancy.nl

Elektrisch vervoer is één van de meest veelbelovende technologieën om de uitstoot van bedrijfswagenparken drastisch te beperken. Urgenda, Eneco, TNT en Tendris zijn daarom één van de grootste Europese initiatieven gestart voor de grootschalige introductie van elektrische voertuigen: het Dutch Consortium for the Tender of Electric Cars (DC-TEC). DC-TEC wordt gesponsord door Roland Berger Strategy Consultants en Houthoff Buruma.

De stichting DC-TEC schrijft namens een brede doorsnede van commerciële en publieke instellingen in Nederland een internationale aanbesteding uit voor ongeveer 3,000 elektrische voertuigen.

Ecofys - Greendriver Challenge

Net als Roland Berger is sustainability adviesbureau Ecofys erg actief in de markt voor 'green driving'. Op 1 november start de Greendriver Challenge 2010. In de challenge strijden deelnemers gedurende 3 maanden individueel, in teamverband en gezamenlijk tegen andere organisaties. Van iedere deelnemer wordt het brandstofverbruik, de gereden kilometers en het soort auto bijgehouden. Op basis van deze gegevens wordt de relatieve brandstofbesparing en CO2 reductie gemeten. Met deze beoordeling wordt het type auto (groot of klein, zuinig of onzuinig) en het soort brandstof (benzine, diesel etc.) “weggefilterd”.

Het uiteindelijke doel van de Ecofys competitie is om bedrijven en medewerkers inzicht te geven in de mogelijkheden voor aanzienlijke brandstof-besparing en milieuwinst door een betere rijstijl.

Nieuws