Roland Berger ingehuurd door MSD en overheid

08 augustus 2010 Omroep Brabant
Profiel

Roland Berger Strategy Consultants is door Geneesmiddelenbedrijf MSD en de overheid ingehuurd om een feasibility scan uit te voeren voor een Life Sciences Park in Oss. 

Geneesmiddelenbedrijf MSD en de overheid hebben een taskforce opgericht die zich gaat bezighouden met het opzetten van een Life Sciences Park in Oss. Het park moet voor een deel van de ontslagen werknemers van MSD werk opleveren. De taskforce is eind julie operationeel. Belangrijkste doelen van de taskforce zijn het opstellen van een bedrijfsplan en het aantrekken van werk voor een Life Sciences Park in Oss.

Ontslagen

Het nieuwe park moet banen gaan opleveren voor een deel van de 2,175 medewerkers bij MSD in Oss, Schaijk en Boxmeer die komende jaren worden ontslagen. Het Amerikaanse moederbedrijf wil namelijk de huidige onderzoek- en ontwikkelafdelingen sluiten en verplaatsen naar de Verenigde Staten. Het bedrijfsplan is waarschijnlijk in december klaar.

Taskforce

De taskforce wordt geleid door Hans Kortlever, MSD-directeur voor Midden-Europa, en bestaat verder uit vertegenwoordigers van de ministeries van Economische Zaken en Volksgezondheid Welzijn en Sport, de provincie Noord Brabant, de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij, de gemeente Oss en strategy consulting bureau Roland Berger.

Verzachten

MSD wil initiatieven onderzoeken om de gevolgen van de aangekondigde ontslagen in Oss te verzachten. De bedoeling is dat er op het Life Sciences Park nieuwe innovatieve bedrijvigheid ontstaat in kleine en misschien ook grotere zelfstandige bedrijven.