PwC schenkt €1.03 miljoen aan goede doelen

26 november 2009 Consultancy.nl

PricewaterhouseCoopers (PwC) V.S. kondigde vandaag aan dat het $1.55 miljoen (€1.03 miljoen) doneert tijdens het vakantieseizoen om families en gemeen-schappen in nood te helpen. De donatie zal direct worden overgemaakt aan goede doelen in het land om Amerikaanse families bij te staan die geraakt zijn door de langdurige recessie en andere sociaal-economische factoren. PwC doet de donatie in plaats van georganiseerde vakantievieringen.€

De donatie bouwt voort op de $1.55 miljoen die het adviesbureau tijdens de vakantie vorig jaar schonk aan goede doelen voor circa 60 gemeenschappen.

“Als bedrijf zijn we verplicht om een verschil te maken voor zij die minder geluk hebben gehad en diegenen die het zwaar hebben in deze moeilijke tijden”, zei Bob Moritz, voorzitter en senior partner van PricewaterhouseCoopers in de VS. “We hopen dat ons optreden anderen inspireren om iets terug te geven aan de gemeenschap, niet alleen tijdens de vakantie maar gedurende het hele jaar.”

PwC ondersteunt de gemeenschap niet alleen tijdens de vakanties maar gedurende het hele jaar. In hun fiscale jaar 2009 schonken PwC en zijn partners en medewerkers gezamenlijk bijna $30 miljoen en deden zij meer dan 134.000 uur vrijwilligerswerk.

“Toen PwC vorig jaar besloot om verder te gaan dan interne vakantievieringen en in plaats daarvan iets te doneren aan diegenen die echt wat meer steun nodig hebben tijdens het vakantieseizoen, werden we niet alleen overladen met positieve respons vanuit onze gemeenschappen, maar ook van onze mensen”, zei Shannon Schuyler, Corporate Responsibility Leader van PwC VS.

De vakantieschenkingen van PwC komen net na de jaarlijkse Summer of Community Service van het bedrijf, toen partners en medewerkers leiding gaven of meewerkten aan meer dan 200 gemeenschapsprojecten. Hierbij deden zij meer dan 74.000 uren vrijwilligerswerk en bereikten meer dan 97.000 kinderen. Naast de Summer of Community Service en andere gesponsorde projecten krijgen alle partners en medewerkers van PwC in de VS 10 extra betaalde uren voor vrijwilligerswerk.

PwC Nederland

PwC Nederland ondersteunt ook gehele charitatieve sector zij het niet met geld maar met (advies)vaardigheden en kennis. Ondersteuning aan goede doelen wordt aangeboden op vraagstukken zoals zelfregulering, reputatieschade, bestuursaansprakelijkheid en afbreukrisico. PwC biedt haar medewerkers daarnaast ook de mogelijkheid om aan hun eigen projecten deel te nemen ("Mijn Projecten" initiatief). Zij kunnen onder werktijd en met gebruik van bedrijfs-middelen een 'Mijn Project' aandragen en uitvoeren.

Nieuws

Meer nieuws over