PRTM: supply chain innovatie leidt tot voordeel

08 december 2009 Consultancy.nl

PRTM, een wereldwijd management adviesbureau, gespecialiseerd in supply chain en operations, heeft de huidige sleuteltrends in supply chain strategie en uitvoering geïdentificeerd door de gedetailleerde inzendingen van meer dan 100 bedrijven voor de European Supply Chain Excellence Awards 2009 (Londen) te analyseren. PRTM verzamelde ook inzichtingen uit individuele gesprekken met bijna 200 supply chain werknemers en senior executives.

De twee belangrijkste strategische supply chain kwesties zijn “samenwerking met de vraag van de klant”, gevolgd door “supply chain risicominimalisatie”, volgens 77% van de deelnemers. Als het gaat om innovatie in de supply chain kijken de meeste deelnemers naar innovatiemogelijkheden die hun competitief voordeel verbeteren. Bij het bouwen van de supply chain van de toekomst focussen leidinggevenden zich op het ontwikkelen en implementeren van een strategie die de behoeften van klanten in een lijn plaatst met productontwikkeling en supply chain strategieën om competitief voordeel te leveren.

Deelnemers noemden andere factoren als “focus op het indammen van de kosten” (63%), “de toenemende rol van technologie” (52%) en “duurzaamheid als een strategische differentiator” (36%) ook als belangrijk.

De deelnemers kwamen uit uiteenlopende sectoren – waaronder luchtvaart en defensie, telecommunicatie, de farmaceutische industrie, de detailhandel and FMCG – en uit verschillende landen: Frankrijk, Duitsland, Ierland, Spanje, Zweden, Nederland, Oostenrijk, Griekenland en Engeland. Deelnemende bedrijven waren onder andere Carlsberg UK, Daimler Trucks, Henkel, Cadbury, LEGO, BSkyB en GlaxoSmithKline.

Telefónica O2 UK kreeg de trofee voor de algemene winnaar door een buitengewoon prestatieniveau te laten zien over de vijf kerndisciplines van strategisch supply chain management.

Gordon Colborn, directeur in Engeland van PRTM, zei: “De awards zijn een fenomenaal succes geweest. De kwaliteit en innovatie in deze uitreikingen was een hele hoge standaard – en de meetlat voor excellentie in supply chain is, zonder twijfel, dit jaar opnieuw gestegen”.

Nieuws