PRTM: Global Supply Chain Trends Survey

22 juli 2010 Consultancy.nl

Senior managers zijn optimistisch over het economische herstel, maar hun internationale verrichtingen zijn onvoldoende voorbereid op een significant herstel in vraag, volgens een nieuw onderzoek, geleid door internationaal management adviesbureau PRTM. De resultaten zijn onderdeel van PRTM’s Global Supply Chain Trends Survey – het grootste jaarlijkse onderzoek onder wereldwijde supply chains dat ooit door het bedrijf werd gedaan.

Gemiddelde brutomarges iets meer dan 10%
Terwijl optimisme heerst – meer dan de helft van de respondenten verwacht dat de gemiddelde brutomarges de 10% passeren in de komende 3 jaar – verwacht driekwart van de respondenten dat oppervlakkige vraag en voorraad, gecombineerd met slechte voorspellingsnauwkeurigheid, de grootste obstakels zullen zijn bij het profiteren van de economische opleving.

Significante stijging in supply chain complexiteit
Complexiteit vormt ook een significante zorg. Meer dan 85% van de bedrijven verwacht dat de complexiteit van hun supply chains significant gegroeid zal zijn in 2012, door de uitdagingen van uitbreidende diensten aan nieuwe internationale klanten – hun voornaamste bron van omzetgroei. Specifieker verwacht meer dan driekwart van de respondenten een stijging in het aantal internationale klantenlocaties; meer dan tweederde verwacht dat een hoger aantal productvariaties noodzakelijk zal zijn om aan lokale klantenverwachtingen te voldoen en dalende omzetcijfers te bestrijden.

Het rapport van PRTM vat 5 sleuteluitdagingen in de supply chain, waar bedrijven wereldwijd mee worstelen, samen:

  • Consumenten zijn steeds prijsbewuster en minder loyaal aan hun merken, wat resulteert in commoditisatie en een permanente stijging in de oppervlakkigheid van de supply chain,
  • Hoewel de meeste deelnemers naar internationale klanten kijken voor toekomstige marktgroei, zijn weinigen voorbereid op de complexiteit die volgt uit werk voor wereldwijde klanten met regionaal aangepaste producten,
  • End-to-end supply chain kostenoptimalisatie zal essentieel worden in de toekomst,
  • Risico- en kansenmanagement zou de gehele supply chain moeten omvatten, inclusief de supply chains van de belangrijkste partners,
  • Bestaande supply chain organisaties zijn niet werkelijk geïntegreerd of geautoriseerd – specifieker zegt 30% van de onderzoeksdeelnemers dat problemen met de supply chain organisatie, zoals een gebrek aan integratie tussen productontwikkeling en productiefuncties, het profiteren van het economische herstel in de weg staan.

Global Supply Chain Trends 2010-2012 Survey
Tussen november 2009 en april 2010 ondervroeg PRTM 350 deelnemers uit industrieën in Europa, beide Amerika’s en Azië. PRTM vergeleek de antwoorden met die van meer dan 300 internationale leidinggevenden die deelnamen aan PRTM’s originele studie Global Supply Chain Trends 2008-2010, uitgebracht in mei 2008, en Global Supply Chain Trends Extended Edition, door het bedrijf uitgebracht in mei 2009.

Nieuws

Meer nieuws over