Private equity en MT investeren 16 miljoen in Clear2Pay

29 juni 2006 Clear2Pay
Profiel
Meer nieuws over

Clear2Pay, adviesbureau en technologieleverancier van ‘next generation’ betalingstoepassingen voor financiële instellingen, kondigt vandaag aan dat een nieuwe financieringsronde ten bedrage van €15,7 miljoen is afgesloten met twee nieuwe co-lead investeerders, te weten AGF Private Equity and GIMV. De huidige investeerders Intel, Quest for Growth, TrustCapital, Big Bang Ventures en Clear2Pay’s management nemen ook deel.

“Sinds de laatste kapitaalverhoging in 2004 is de omzet van Clear2Pay met zo’n 50% gestegen dankzij de investeringen die we hebben gedaan in technologie; een strategische keuze die goed ontvangen wordt door onze klanten” stelt Clear2Pay’s CEO en Voorzitter Michel Akkermans. “We liggen goed op schema om dit jaar nog betere groeicijfers te laten zien, hetgeen impliceert dat we zullen blijven investeren in ons R&D programma en onze wereldwijde infrastructur. We hebben teams met betalingsverkeer en technologie experts in Azië, de VS en in België, die het gamma aan toepassingen binnen ons Open Payments Framework (SOA) blijven uitbreiden. Wij zijn zeer verheugd dat AGF Private Equity en GIMV onze strategische positie in deze grote markt met een enorme vraag naar flexibele en schaalbare betalingstoepassingen onderschrijven en op waarde schatten.”

Luc Maruenda, Partner bij AGF Private Equity benadrukt: “Wij waren zeer geïnteresseerd om de lead te nemen in deze financieringsronde omdat Clear2Pay een zeer goed gestructureerde onderneming is met een solide technologiestrategie waarmee ze een grote en dynamische markt kunnen bedienen. Ons vertrouwen in het management en hun vermogen om deze onderneming te laten groeien waren van doorslaggevend belang bij onze keuze voor deze investering.”

Jürgen Ingels, Clear2Pay’s mede-oprichter en CFO voegt toe: “Onze focus op het bouwen van moderne, internationale applicaties vereist simpelweg een significante investering in R&D. Alleen dit jaar al zullen we ongeveer €5 miljoen besteden aan de uitbreiding van ons globale team dat de technologie specificeert en bouwt waar de markt om vraagt. Onze stijgende omzet reflecteert het succes van deze strategie, waarbij we een goede verdeling zien qua inkomsten uit zowel EMEA, als Azië en de Verenigde Staten, waar we vorig jaar van start zijn gegaan. Onze huidige investeerders blijven de strategie en het bedrijf steunen en het is uiteraard een fantastisch gegeven dat gereputeerde investeerders zoals AGF Private Equity en GIMV de lead hebben genomen”.