Pim Zoeteweij Algemeen Directeur van ConQuaestor

23 november 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Pim Zoeteweij is eind oktober benoemd tot de nieuwe Algemeen Directeur van financieel dienstverlener ConQuaestor. Hij volgt Martijn Kamermans op, die het adviesbureau leidde sinds de oprichting. ConQuaestor is in 2004 opgericht nadat 21 IBM BCS partners samen met circa 300 adviseurs een management buy-out hebben gepleegd. Zoeteweij is voormalig bestuursvoorzitter van PwC Consulting.

Over Pim Zoeteweij
Zoeteweij studeerde bedrijfseconomie in Rotterdam en was daarna 13 jaar werkzaam bij het ministerie van Verkeer en Waterstaat, waarbij zijn laatste functie directeur financieel economische zaken was. In 1986 maakte hij de overstap naar de adviesbranche en trad hij in dienst als senior consultant bij Van Dien + Co. Daar kreeg hij veel grote privatiseringsprojecten onder zijn hoede. "In de jaren tachtig ging de overheid massaal gebruik maken van consultants. Dat gebeurde omdat zij zelf de expertise niet in huis had, en vooral ook omdat vreemde ogen dwingen. Privatisering was de hype van de jaren tachtig" zei hij in een interview in 2001.

In 1988 fuseerde Van Dien + Co met Dijker en twee jaar later sloten die zich aan bij Coopers & Lybrand, de rechtsvoorganger van PwC. Daarna werkte hij ruim 14 jaar voor PwC in de consultancy afdeling, waaronder vanaf 1995 als voorzitter van PwC Consulting en vanaf 2001 lid van de Raad van Bestuur. Na de wereldwijde overname van PwC Consulting door IBM in 2002 maakte hij de overstap naar de Amerikaanse technologiegigant. In 2004 maakte Zoeteweij onderdeel uit van de MBO naar ConQuaestor. Na daar een jaar werkzaam te zijn geweest bij het financieel adviesbureau besloot hij om zijn eigen adviesbureau op te richten.