Pierre Nanterme nieuwe global CEO van Accenture

21 oktober 2010 Accenture
Profiel
Meer nieuws over

Accenture heeft Fransman Pierre Nanterme als nieuwe global Chief Executive Officer benoemd (CEO) per 1 januari 2011. Nanterme zal met onmiddellijke ingang lid worden van de Raad van Bestuur (RvB). William D. Green, de huidige CEO, zal als voorzitter aanblijven. Nanterme werkt al 27 jaar voor de management en IT consulting gigant.

“Ik ben er trots op en echt vereerd om uitgekozen te zijn voor de functie van chief executive officer bij Accenture”. “Dit is het juiste moment om het wereldwijde leiderschap van Accenture verder te bekrachtigen. Accenture is op een solide weg naar groei en bevindt zich in een betere positie voor de toekomst dan ooit eerder in onze geschiedenis,” zei Green. “Pierre’s belangrijke betrokkenheid zowel bij het ontwikkelen als leveren van groeistrategie — en zijn aanstelling als senior directeur in ons bedrijf — dit alles wijst op een naadloze overgang. Ik zie ernaar uit om nauw met Pierre samen te werken, omdat hij de uitvoering van onze bedrijfsstrategie weet te versnellen en Accenture zal begeleiden in onze volgende groeifase.”

Nanterme: al 27 jaar in dienst bij Accenture

Nanterme is op dit moment group chief executive bij Accenture’s globale operatieve groep van Financial Services, een positie die hij sinds 2007 bekleedt. Tijdens zijn 27 jaar bij Accenture heeft hij een groot aantal verschillende directeursposities gehad in veel operatieve zakendimensies van het bedrijf. Bovendien was hij Chief Leadership Officer (CLO), een functie waarin hij verantwoordelijk was voor de humane kapitaalstrategie en voor het ontwerp en de uitvoering van het operatieve model van het bedrijf wereldwijd.

“Pierre heeft zijn leiderschap duidelijk bewezen door zijn track record waarin hij laat zien hoe hij kernonderdelen van ons bedrijf op geslaagde wijze ten uitvoer heeft gebracht, naast zijn capaciteit om belangrijke relaties met de klant op te bouwen, en zijn ervaring in het creëren van excellente teams waarbij hij een verbintenis met onze mensen aangaat. Hij is duidelijk de perfecte keuze om onze volgende chief executive officer te zijn,” verklaarde Green.

De heer Mark Moody-Stuart, hoofddirecteur van de raad van bestuur van Accenture zei, “Pierre beschikt over alle kwalificaties die naar onze mening belangrijk zijn om Accenture te besturen. Hieronder vallen een scherp begrip van de wereldmarktplaats en het concurrerende landschap, een diep gewortelde verbintenis om klanten van dienst te zijn en waarde aan aandeelhouders te leveren, naast een ware passie voor de mensen van Accenture. In naam van de raad van bestuur zien wij ernaar uit om nauw met Pierre samen te werken in zijn functie van chief executive officer.

“Ik ben er trots op en echt vereerd om uitgekozen te zijn voor de functie van chief executive officer bij Accenture,” zei Nanterme. “Ik zie ernaar uit om nauw met Bill en ons exceptionele leiderschapteam te blijven werken, daar wij ons zullen richten op onze bedrijfs- en financiële doelstellingen voor het fiscale jaar 2011 en daarna. Ik voel me verbonden met onze strategie bij het helpen van klanten om zich te vormen tot bedrijven die hoge prestaties leveren en voor onze verbintenissen te kunnen opleveren bij de aandeelhouders van Accenture. Ik geloof dat wij met meer dan 200.000 mensen de beste vakmensen in onze sector zijn en dat ons leiderschap ongeëvenaard is voor wat betreft ervaring, capaciteit en diepgang. Ik ben zeer opgewonden over onze toekomst en over de kans om deze geweldige onderneming te leiden.”

William D. Green blijft verbonden aan Accenture

“Tegelijkertijd zijn wij verheugd over het feit dat wij kunnen blijven profiteren van het inzicht en de ervaring van Bill in zijn actieve functie van voorzitter. Green zal een kernrol blijven spelen en actief betrokken zijn bij het bedrijf van Accenture. Hij zal zijn voorzitterschap van de raad van bestuur behouden, als adviseur dienen voor Nanterme, en betrokken zijn bij de planning van de lange termijn bedrijfsstrategie van Accenture. Ook zal hij Accenture blijven vertegenwoordigen met klanten in de hele wereld, in naam van Accenture handelen tegenover bedrijfsdirecteuren en regeringsleiders, Accenture aanvoeren bij zijn corporate citizenship inspanningen van Skills to Succeed, en Accenture vertegenwoordigen bij belangrijke externe groepen.

Over Pierre Nanterme

Pierre Nanterme, 51, is in Parijs gevestigd. Op dit moment bekleedt hij de functie van group chief executive van de operatieve groep van Accenture’s Financial Services, die aan klanten diensten verleent in de bankensector, en in de kapitaalmarkten en verzekeringenindustrie. Vóórdat hij zijn huidige positie aannam in september 2007, had de heer Nanterme de positie van Chief Leadership Officer bij Accenture. Hier was hij hoofdverantwoordelijk voor de humane kapitaalstrategie van Accenture, evenals voor het ontwerp en de uitvoering van zijn alom geprezen operatieve model wereldwijd. In deze functie was hij ook actief betrokken bij het in kader zetten van het klantendienstenmodel en de globale strategie van Accenture.

Vóórdat hij tot chief leadership officer in 2006 werd benoemd, leidde de heer Nanterme zaken op velerlei terrein voor Accenture, zoals de uitvoering van de Financial Services van het bedrijf in Europa, Afrika en Latijns Amerika; de operatieve afdeling van Financial Services Core Europe; de industriële verzekeringengroep wereldwijd; en de strategie-uitvoering in West-Europa. De heer Nanterme deed ook dienst als landelijk managing director voor Accenture in Frankrijk van november 2005 tot augustus 2007.

Buiten Accenture is de heer Nanterme voorzitter van de French Consulting Association (SYNTEC). Sinds september 2005 is hij ook voorzitter van de French Employers Association’s Commission for Economic Affairs (MEDEF).

Mr. Nanterme kwam in 1983 in dienst bij Accenture en werd partner in 1993. Hij studeerde af aan de ESSEC (Ecole Superieure des Sciences Economiques et Commerciales) Business School in Parijs.