Oud McKinsey Partner wordt Achmea divisie voorzitter

07 september 2010 Consultancy.nl

Rob Becker (45) - tussen 1990 en 2005 Partner bij strategy consulting bureau McKinsey & Company - wordt per 1 december voorzitter van de divisie Sociale Zekerheid van verzekeraar Achmea.

Achmea heeft in totaal acht divisies. De divisie Achmea Sociale Zekerheid is één van de grootste spelers op de markt van inkomensverzekeringen en arbodienstverlening. Rob Becker volgt Jack Buckens (53) op, per 1 december 2010 is benoemd tot voorzitter van de divisie Bancaire Distributie (een zogenaamde ‘kanaaldivisie’ binnen Achema, red.), die opereert onder de merknaam Interpolis.

Rob Becker werkte van 1990 tot 2005 in verschillende landen bij McKinsey & Company waarvan de laatste 6 jaar als partner, gespecialiseerd in de financiële sector. In 2006 startte hij als CFO bij Achmea Pensioenen, in 2008 werd hij benoemd tot directievoorzitter van Achmea Bank. Willem van Duin, bestuursvoorzitter van Eureko/Achmea: "Het verheugt ons dat wij vanuit eigen gelederen kunnen voorzien in de geschikte opvolging van Jack Buckens. Rob is een veelzijdig bestuurder, die ruime ervaring heeft opgebouwd in de financiële wereld. Mede namens mijn collega's in de Raad van Bestuur wens ik Rob veel succes in zijn nieuwe en uitdagende positie."

Nieuws

Meer nieuws over