Oud bestuursadviseur Twynstra Gudde wordt CMO PGGM

30 maart 2010 De Nieuwsbode Zeist

Oud bestuursadviseur van adviesbureau Twynstra Gudde, Bart Blanken (55), is gestart als CMO bij PGGM. Dat maakt de PGGM bekend.

Bart Blanken geeft als CMO leiding aan het onderdeel Retail & Communicatie van PGGM. Zijn ruime ervaring in de sector zorg en welzijn en brede netwerk onder werkgevers en sociale partners maken hem bij uitstek geschikt om deze belangrijke positie voor PGGM in te vullen. Met de komst van Bart Blanken is het Executive Committee volledig op sterkte om de koers die de coöperatie PGGM sinds januari 2008 als zelfstandige uitvoeringsorganisatie heeft ingezet verder vorm te geven.

Bart Blanken: “Ik voel mij nauw verbonden met de sector zorg en welzijn en ben daarom heel blij dat ik nu bij PGGM een bijdrage mag leveren aan de dienstverlening aan onze huidige klanten en het uitbouwen van de retailactiviteiten van PGGM. Ik verheug mij er zeer op bij PGGM mijn kennis en ervaring van zorg en welzijn in te kunnen zetten.

Profiel Bart Blanken

Bart Blanken werd op 9 december 1954 geboren in Hoogeveen. Na zijn middelbare school was hij werkzaam bij HELO BV en vervolgens bij ASB Uitzendorganisatie (nu Vedior), als commercieel manager en districtmanager. Vanaf januari 2000 was Bart Blanken algemeen directeur bij KLIQ Reïntegratie BV en in die functie onder meer verantwoordelijk voor het in de “markt zetten”van het geprivatiseerde deel van Arbeidsvoorziening.

Vanaf mei 2004 vervulde hij bij Twynstra Gudde Management Consultancy de rol van bestuursadviseur, verantwoordelijk voor het verwerven van een smaakmakende positie binnen het werkterrein van “Werk , Inkomen & Zorg”. In juli 2007 werd hij directeur van de Stichting IZZ. Daar hield hij zich bezig met het verstevigen van de marktpositie van de verzekeraar. Bart Blanken is in maart 2010 gestart als CMO bij PGGM. Bart Blanken is getrouwd en heeft twee dochters.

PGGM

PGGM is de inkomensverzorger voor alle mensen in de sector zorg en welzijn. Daarnaast is PGGM ook de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioenregelingen in de sector zorg en welzijn. PGGM beheert momenteel EUR 89 miljard pensioenvermogen van 2,2 miljoen (oud)werknemers in zorg en welzijn.

Nieuws