Oud ADL adviseur Sander Ouwerkerk CEO Werkspot.nl

17 juni 2011 Consultancy.nl

Werkspot.nl, de website voor klussen in en om het huis, heeft Sander Ouwerkerk (41) aangesteld als CEO. Sander Ouwerkerk werkte in het verleden o.a. bij strategy consulting bureau Arthur D. Little en bij M&A specialist Cornerstone Partners. Ouwerkerk was al geruime tijd aan Werkspot.nl verbonden als externe adviseur.

Ouwerkerk volgt oprichter Joost Gielen op, die binnen Werkspot.nl de eindverantwoordelijkheid voor innovatie en internet krijgt (Chief Technology Officer). De belangrijkste taak Ouwerkerk is het versneld uitbouwen van het marktleiderschap van Werkspot.nl in het online aanbesteden van klussen.

Sander Ouwerkerk, CEO van Werkspot.nl, over zijn nieuwe uitdaging: "Tijdens mijn gesprekken als consultant ben ik altijd enthousiast geweest over de mogelijkheden die er voor Werkspot.nl zijn. Toen duidelijk werd dat oprichter Joost Gielen weer dagelijks met 'innovatief internet' bezig wilde zijn, viel alles snel op zijn plek. Tussen Joost en mij is er een grote persoonlijke klik en gemeenschappelijke visie. Er is overigens nog genoeg te doen, maar als bergsporter hou ik juist van de uitdaging om voor de top te gaan."

Joost Gielen, oprichter van Werkspot.nl: "Zes jaar geleden is Werkspot.nl voortgekomen vanuit mijn voorliefde om innovatief en ondernemend met internet bezig te zijn. Inmiddels is Werkspot.nl uitgegroeid tot de marktleider van het online aanbesteden van klussen in en om het huis. Voor de dagelijkse leiding is nu er behoefte aan een ondernemende manager. Zelf wil ik weer terug naar mijn eerste liefde en grote kracht: dagelijks met internet bezig zijn en aan het Werkspot-platform bouwen. Maar wie krijgt er dan de dagelijkse leiding? Ik wilde iemand die ik Werkspot.nl kan toevertrouwen, maar ook iemand die op persoonlijk vlak een match heeft. In Sander heb ik die persoon gevonden."

Over Sander Ouwerkerk
Sander Ouwerkerk begon halverwege de jaren negentig bij management consultant Arthur D. Little als business analist in de strategy practice. Na een MBA aan de University of Cape Town heeft hij ruim acht jaar gewerkt binnen de Corporate Finance afdeling van MeesPierson (tegenwoordig Fortis Corporate Finance & Capital Markets). Ouwerkerk werkte zich op tot Executive Director van het Telecom & IT sector team, inclusief Online Media. Mede door de portefeuille 'Online Media' deed hij veel ervaring op met snelgroeiende internetbedrijven. In 2007 besloot hij om Fortis te verlaten en als zelfstandig consultant verder te gaan. Twee jaar later, in maart 2009, werd Ouwerkerk benoemd tot Partner bij Corporate Finance adviesbureau Cornerstone Partners.

Nieuws