Ordina levert diensten voor nieuwe service 'Pathe Thuis'

22 september 2011 Consultancy.nl

Pathé bioscopen start eind dit jaar een nieuwe dienst genaamd Pathé Thuis. Hiermee gaat Pathé ook films aanbieden aan de consument op TV, computer en mobile devices. ICT adviesbureau Ordina begeleidt sinds maart 2011 de technische realisatie van het project. Deze Video On Demand (VOD) service moet beter zijn dan de huidige aanbieders en een goed lokaal alternatief zijn voor internationale partijen die naar Nederland (gaan) komen.

Naast het begeleiden van de bouw van het platform is Ordina ook verantwoordelijk voor het projectmanagement. Ordina is voor dit project een samenwerking aangegaan met Media Bridges, een partij die veel ervaring heeft in het opzetten van VOD-diensten. Werkzaamheden in de eerste drie maanden hielden onder andere in de product definitie opstellen en het opzetten en begeleiden van het gehele RFP proces voor de selectie van de leveranciers. In juni is de fase van het ontwerp en de bouw van de dienst van start gegaan.

Pathé Thuis heeft hoge ambities
Het project kent een korte doorlooptijd en de ambities zijn hoog. De user experience moet het hoogst haalbare niveau hebben en de eisen vanuit de filmstudio’s voor het online aanbieden van films zijn streng. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende Digital Rights Management standaarden in gebruik voor het beveiligen van content op verschillende devices. Begin september moet de eerst werkende testversie van het platform worden opgeleverd. De ambitie is dat Pathé Thuis in december live gaat. Mensen kunnen de films bekijken voor een bedrag van rond de 5 euro of kopen voor circa 14,50 euro. Films komen gemiddeld drie maanden na de bioscooprelease beschikbaar voor Video On Demand. Pathé verwacht binnen enkele jaren drie miljoen downloads te genereren via Pathé Thuis.

Nieuws