Ordina koopt finance consultant ITG Consulting Group

21 augustus 2007 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft het Belgische ITG Consulting Group overgenomen. ITG levert expertise en projecten op het gebied van business consultancy in voornamelijk de finance markt, met een sterke focus op high-end accounts en financieringsbanken. ITG Consulting ontstond in 1995. De verwachte omzet voor 2007 is circa €8 miljoen. Bij ITG Consulting zijn in Brussel en Luxemburg ruim 80 consultants werkzaam.

ITG levert diensten gericht op operationele activiteiten, clearance & settlement, business analyse, procesontwerp en implementatie van toepassingen. Fortis, ING, Dexia en Euroclear behoren tot de strategische klanten van ITG.

België en Luxemburg
Ordina topman Ronald Kasteel: “De acquisitie van ITG Consulting opent voor ons de finance markt in België en Luxemburg. Een markt waarin we tot op heden maar in zeer beperkte mate een positie hadden. We hebben ons ten doel gesteld de komende jaren hard te gaan groeien in deze markt. Hierbij gaan we de kennis en jarenlange ervaring vanuit Nederland zeker aanwenden. Ook gaan we gericht de mogelijkheden voor BPO-diensten en Application Outsourcing voor de finance markt in België en Luxemburg onderzoeken."

“De overname van ITG Consulting past in de ambitie van Ordina om in 2010 aan de top te staan van de ICT-dienstenleveranciers in België”, zegt Hans Vets, CEO van Ordina in België. “De uitbouw van een sterke positie in het Franstalige landsgedeelte is hierin een belangrijke stap die met de acquisitie van ITG in één keer wordt gerealiseerd.”

“Het samengaan met Ordina stelt ons in staat om een groter deel van de Benelux-markt te bedienen”, zegt Carmelo Bardare, oprichter en CEO van ITG Consulting. “Vooral de end-to-end-oplossing maakt het samengaan met Ordina heel interessant. Wij kunnen voortaan naar onze klanten gaan met een compleet dienstenpakket, met inbegrip van technologische expertise en solution development.”

Overnamesom
De overnamesom wordt gefinancierd met cash en aandelen. De koopsom is gebaseerd op een earn out regeling die afhankelijk is van het resultaat van ITG in 2007 en 2008. Een deel van de koopsom wordt derhalve pas in het eerste kwartaal van 2009 volledig betaald. De prijs zal binnen de gebruikelijke bandbreedte liggen van 0,8 tot 1,5 x de omzet.