Nyenrode en Sogeti werken aan nieuwe mobile apps

20 september 2010 Consultancy.nl

Nyenrode Business Universiteit en Sogeti Nederland werken samen aan nieuwe mobile apps voor het bedrijfsleven. Dit gebeurt binnen het Internationale MBA-programma van Nyenrode.

Met het zogenoemde project Apps in Business wordt de impact en toepasbaarheid van mobiele oplossingen op de businessstrategie van bedrijven onderzocht. Nyenrode en het IT consulting bureau willen met dit initiatief de toepassing en mogelijkheden van nieuwe en populaire mobiele IT- toepassingen in organisaties sterk vergroten. “Met de samenwerking investeert Nyenrode Business Universiteit in het toegankelijk maken van mobile apps voor bedrijfsstrategieën en het wetenschappelijk onderwijs. Studenten van het nieuwe Internationale MBA-programma van Nyenrode zetten de trend om de brug tussen ontwikkeling en toepassing vorm en inhoud te geven”, aldus prof. dr. Désirée van Gorp, directeur van het international MBA programma van Nyenrode.

“De mobiele ontwikkeling heeft grote impact op de wijze waarop mensen communiceren en hun professionele leven inrichten. Dit biedt organisaties nieuwe mogelijkheden en uitdagingen. Door het bundelen van business- en technologiekennis kunnen we met Apps in Business organisaties de mogelijkheden en oplossingen ook echt gaan bieden”, aldus Jeroen Versteeg, CEO van Sogeti. Met Apps in Business gaan de studenten samen met Sogeti toegepast onderzoek doen naar het ontwikkelen van slimme, concurrerende en innovatieve mobiele oplossingen voor bedrijfsleven en onderwijs. “De internationale MBA-studenten krijgen voor Apps in Business een iPad ter beschikking.

De iPad zal binnen de Internationale MBA van Nyenrode een belangrijke rol gaan spelen bij het delen van informatie, plannen van colleges en het onderhouden van het (internationale) collegiale en sociale netwerk. Hiermee wordt ook een eerste belangrijke stap gezet in de vernieuwing van educatie”, aldus Van Gorp.