Novius Academy organiseert introductieworkshops

21 maart 2010 Novius

De Novius Academy nodigt geïnteresseerden om kennis te komen maken met hun opleidingen. Vanaf december 2009 is Novius gestart met een serie gratis introductieworkshops waarbij in elke workshop één van de opleidingen aan de orde komt. Tevens verloten zij tijdens een introductieworkshop een volledige deelname aan de betreffende opleiding.

Introductieworkshop: Business Informatieplanning

Als eerste heeft op woensdag 9 december 2009 een introductieworkshop van de opleiding Business Informatieplanning plaats gevonden. Tijdens de workshop van 3 uur gaven 2 van onze ervaren BIP experts een globaal inzicht in de opleiding en behandelde de BIP methode in vogelvlucht. Vervolgens werd aan de hand van de casus getoond tot welke resultaten een BIP in praktijk kan leiden. Daarna gingen de deelnemers zelf aan de slag. In drie groepen werd onder begeleiding van een van de Novius experts een casus uit de groep behandeld. Op deze casus werd in ongeveer een half uur de BIP methode toegepast. De deelnemers ervaarden dit als zeer illustratief.

Introductieworkshop: Projectmatig Werken

Op woensdag 10 februari heeft de 2e introductieworkshop plaatsgevonden. Ditmaal kwam de opleiding Projectmatig Werken aan de orde. Tijdens de interactieve 2 uur durende sessie maakte de deelnemers kennis met de opleiding Projectmatig werken. Het succes van een project wordt bepaald door de bijdrage van álle betrokkenen, niet alleen de projectmanager. Het gaat daarbij om de essentie dat werken in projecten niet hetzelfde is als werken in de reguliere lijnorganisatie.

Uit de enthousiaste reacties van de deelnemers na afloop van de workshops kunnen we concluderen dat beide avonden zeer informatief en leerzaam zijn geweest. Bovendien waren veel deelnemers erg te spreken over het interactieve karakter van onze opleidingen.

Introductieworkshop: Portfolio- en Implementatiemanagement

De volgende introductieworkshop vindt medio april plaats en zal gericht zijn op Portfolio- en Implementatiemanagement.

In de loop van 2010 komen ook nog de opleidingen Contactmanagement en Business Processmanagement aan de orde.

Nieuws

Meer nieuws over