Nominaties Accenture Innovation Awards 2010

27 september 2010 Consultancy.nl

Management en IT consultancy Accenture heeft tijdens een speciaal evenement in PICNIC 2010  de genomineerden bekendgemaakt voor de Innovation Awards 2010. Uit het recordaantal inschrijvingen selecteerde de jury vijf innovatieve concepten uit de media, communicatie en high-tech industrie. De Accenture Innovation Awards worden op 2 november aanstaande uitgereikt in Pakhuis Willem de Zwijger te Amsterdam.

35 genomineerden in zeven categorieën

Innovatieve concepten konden zich inschrijven in zeven categorieën (digital home, connected device, gaming, green, lifestyle, mobile en web). Voor elk van de categorieën maakte de jury tevens een vijftal genomineerden bekend, die kans maken om categoriewinnaar te worden. Alle 35 genomineerden maken bovendien kans op de Innovation Awards Publieksprijs. 

Juryvoorzitter Theo Huibers over de nominaties: “Deze top vijf is een groep van aansprekende concepten die een bijzondere innovativiteit ten toon spreiden. Het is een bonte samenkomst van concepten voor spel, web en mobiel. We hebben als jury unaniem gekozen voor deze concepten op basis van het succes, de potentie en in welke mate zij een rulebreaker zijn, een concept dat de markt kan veranderen. We zijn bijzonder benieuwd naar de mening van het publiek en kijken uit naar het moment dat bekend wordt welke van de genomineerden zij zien als het meest innovatieve concept.“

Mark Euwe: Senior Executive bij Accenture

Mark Euwe van de Communications & High Tech-groep bij Accenture Nederland: “Het is indrukwekkend om te zien dat het aantal aanmeldingen dit jaar voor het vierde jaar op rij is gegroeid. Het aantal unieke, innovatieve concepten is een bewijs dat de industrie niet stil staat. Vooral het feit dat de top vijf in de ogen van de jury dit jaar zo divers is, laat zien dat we in Nederland absoluut de kennis en expertise in huis hebben om op verschillende fronten baanbrekend innovatief te zijn. De genomineerden zijn allemaal unieke concepten en het is een uitdaging om een keuze te maken in welke gekroond moet worden tot de beste.”

Over de Innovation Awards

Accenture heeft de Innovation Awards in het leven geroepen om bedrijven te huldigen die uitzonderlijke prestaties leveren op het gebied van innovatie, hen bij elkaar te brengen ter verdere stimulatie en om innovatie in Nederland in kaart te brengen. Een vakjury die de concepten beoordeelt op innovativiteit, succes en potentie, maakt in november 2010 de winnaars bekend van de Innovation Award voor Media, Communicatie en High-Tech en van de Innovation Award voor Financial Services. De winnaar van de Blauwe Tulp wint tevens €50.000 mediawaarde van mediapartner Emerce. De winnaar van de Publieksprijs wint €40.000 mediawaarde van mediapartner Metro. Het Accenture Innovation Seminar vindt plaats op dinsdag 2 november 2010, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De winnaar van het meest innovatieve concept in de sector voor financiële dienstverlening wordt bekend gemaakt tijdens de Emerce Banking Day op 4 november 2010, eveneens in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam.

Nieuws