Nieuwe RvC bij Roland Berger Strategy Consultants

27 december 2011 Consultancy.nl

De partners van Roland Berger Strategy Consultants hebben afgelopen week een nieuwe Raad van Commissarissen (RvC) gekozen. António Bernardo en Wu Qi versterken de RvC. En na een ambtstermijn van vijf jaar verlaten Usao Endo en Veit Schwinkendorf de RvC. Roland Berger is in het afgelopen jaar is sterk gegroeid. Wereldwijd zijn er zes nieuwe kantoren geopend (Jakarta, Lagos, Beirut, Maleisië, Qatar en Dubai) en heeft het adviesbureau circa 2.500 consultants in dienst.

Nieuwe Raad van Commissarissen
Tijdens een vergadering in München kozen de partners van Roland Berger Strategy Consultants twee nieuwe Commissarissen. Burkhard Schwenker (52) blijft voorzitter en Vincent Mercier (62) blijft aan in de functie van vicevoorzitter. Stefan Schaible (43), die in 2010 lid werd van de RvC, blijft ook in de Raad.

António Bernardo (52) maakt een overstap van de Raad van Bestuur (RvB) naar de RvC. Hij kwam in 1989 bij Roland Berger en werd in 2003 als bestuurslid gekozen. Sinds 2004 trad hij op als plaatsvervangend CEO. Hij heeft een opleiding als zakenbankier doorlopen en is gespecialiseerd in bedrijfsstrategie, organisatie en fusies en overnames. Martin Wittig, de CEO van Roland Berger: “Wij danken António Bernardo voor zijn uitstekende werk als lid van de Raad van Bestuur en we zijn zeer verheugd dat wij met hem als Commissaris verder gaan werken.”

Wu Qi (43), is sinds 2002 partner en kwam in 1995 bij Roland Berger. Daarvoor werkte hij bij twee grote internationale investeringsmaatschappijen. Hij is lid van het Chinese managementteam en geeft leiding aan het kantoor in Beijing. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor transport, logistiek en toerisme. Tevens is hij verantwoordelijk voor technische producten en high tech in Groot-China (Beijing, Shanghai en Hong Kong). Tijdens zijn loopbaan als adviseur heeft hij met bedrijven in uiteenlopende sectoren samengewerkt. Hij is expert in het ontwikkelen en implementeren van hervormingsstrategieën voor China’s grote staatsondernemingen.

Isao Endo (55), afkomstig uit Tokio, en Veit Schwinkendof (46), uit Düsseldorf zijn aan het einde gekomen van hun termijn van vijf jaar. Omdat ze niet beschikbaar zijn voor een volgend termijn, verlaten ze de RvC. Burkhard Schwenker bedankt hen voor hun succesvolle werk in de Raad: “Naast hun gebruikelijke consultancy-activiteiten, hebben onze partners Isao Endo en Veit Schwinkendof zeer veel tijd en creativiteit gegeven voor hun werk in de Raad van Commissarissen. Hun professionele opstelling zorgde ervoor dat onze discussies waar nodig, objectief waren en de uitkomst succesvol was. Zij zijn ware vertegenwoordigers van ons leiderschapsmodel, dat gebaseerd is op diversiteit.”

Raad van Bestuur
De Raad van Bestuur van Roland Berger Strategy Consultants is niet veranderd en bestaat uit vijf leden: Dr. Martin Wittig (47), Chief Executive Officer sinds 2010, Charles-Edouard Bouée (42), lid van het Bestuur sinds 2010. Bernd Brunke (41) en Ralf Kalmbach (50) beide ook lid sinds 2010, en Tijo Collot d’Escury (45), die vorig jaar de RvC verliet en toetrad tot de RvB.

Nieuws