Nieuwe bureauleiding voor adviesbureau Turner

12 januari 2011 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Per 1 januari 2011 bestaat de bureauleiding van Turner uit Peter de Bruin en Jacques Pijl. Tot voor kort bestond de bureauleiding uit drie partners: De Bruin, Pijl en Maaikel Klein Klouwenberg. Klein Klouwenberg heeft besloten om terug te treden uit de bureauleiding en zich volledig te richten op zijn werkzaamheden als bestuursadviseur bij Turner. 

Maaikel Klein Klouwenberg: oprichter en 17 jaar verbonden

Maaikel Klein Klouwenberg heeft, na werkzaam te zijn geweest bij KPMG Consulting en Nolan, Norton & Co., in 1993 Turner opgericht. In die tijd heeft Turner zich ontwikkeld tot een toonaangevende adviesbureau in Nederland – in het bijzonder erkend voor haar unique positionering in strategie-implementatie met hoofd en hart. Eind 2010 besloot Klouwenberg dat het tijd was om meer tijd en aandacht te geven aan zijn rol als ondernemer en verbinder. “Wij zijn verheugd dat hij als bestuursadviseur bij Turner betrokken blijft en weten dat zo zijn visie en originaliteit van invloed blijven”, aldus De Bruin in een reactie. 

Turner - Leusden

Positionering van Turner: strategie-implementatie

Turner positioneert zich consequent als strategie-implementatie partner. De diensten van Turner bevinden zich tussen die van strategy consulting kantoren (bijv. McKinsey) en die van grote implementatie kantoren (bijv. Capgemini). Turner richt zich naar eigen zeggen op “de realisatie van duurzame prestatieverbetering van organisaties en de mensen die er werken”. De focus op strategie-implementatie is in alle facetten van het adviesbureau merkbaar. Zo werken Turner adviseurs intensief samen met de klant en hebben ze een pragmatische ingestelling: “We beloven geen gouden bergen, we leveren geen rapporten maar resultaat” zegt Pijl. Ook in het logo is de focus zichtbaar. Volgens het Turner gedachtegoed vereist strategie-implementatie de combinatie van hoofd ('blauw') en hart ('rood') – de kleuren van het Turner logo.

Ondanks de crisis is Turner de afgelopen jaren gestaag gegroeid – inmiddels telt het adviesbureau 65 consultants. De ambitie van de bureauleiding is om de succesvolle groei en ontwikkeling organisch door te zetten en het Turner gedachtegoed verder te verspreiden naar klanten en medewerkers.