NEI Kolpron Groep in fusiegesprekken met ECOTEC

28 februari 2000 Consultancy.nl
Profiel
Meer nieuws over

Het Nederlandse adviesbureau NEI Kolpron Groep heeft bekendgemaakt dat het fusiegesprekken voert met het Britse ECOTEC Research & Consulting. Indien de fusie doorgaat dan ontstaat een adviesbureau van circa 500 consultants en een omzet van ruim €45 miljoen.

Beide adviesbureaus zijn wereldwijd werkzaam op het gebied van economisch-geörienteerd onderzoek en advies, waarbij de nadruk ligt op beleid en strategie.

Aanleiding voor de fusiebesprekingen

Globalisering, snelle ontwikkelingen op ICT-gebied en op de arbeidsmarkt, alsmede de toenemende vraag van opdrachtgevers naar gespecialiseerde diensten en producten, vormen grote uitdagingen voor onderzoeks- en adviesbureaus. Om hier adequaat op te reageren, is niet alleen schaalgrootte vereist maar ook aanwezigheid op de belangrijkste markten door middel van lokale vestigingen.

Businessman handshake

De afgelopen tien jaar hebben NEI en ECOTEC regelmatig samengewerkt als partners in het Europese samenwerkingsverband ERECO. Tijdens deze contacten werd duidelijk dat de strategische inzichten van de fusiepartners volledig parallel lopen. Beide organisaties hebben hun beleid ingesteld op het creëren van een Pan-Europese organisatie voor research-based consultancy en advies. De fusiepartners delen de overtuiging dat dit doel sneller kan worden bereikt door krachtenbundeling via een volledige fusie. Zij hebben het voornemen om gezamenlijk bestaande en nieuwe markten te bedienen en nieuwe producten te ontwikkelen.
De gecombineerde Groep kan zijn opdrachtgevers een nog breder scala aan onderzoeks- en consultancydiensten aanbieden, gebaseerd op uitgebreide nationale en internationale ervaring en expertise.

Over NEI Kolpron Holding

De NEI Kolpron Holding. ontstond op 1 januari 1999 als gevolg van een fusie tussen NEI en Kolpron Consultants. NEI is opgericht in 1929 en heeft zich ontwikkeld tot de grootste, onafhankelijke organisatie voor toegepast economisch onderzoek en beleidsadvies in Nederland. Het bedrijf is wereldwijd werkzaam en telt ruim 210 medewerkers.

Kolpron Consultants is een onafhankelijke organisatie voor marktonderzoek naar en beleidsadvies over de gebouwde omgeving. Het adviesbureau werd in 1980 opgericht en heeft ruim 80 personeelsleden in dienst. Logion, een in Rotterdam gevestigde adviesgroep op het gebied van transport en logistiek, maakt eveneens deel uit van de NEI Kolpron Groep. De Groep behaalde in 1999 een omzet van €30 miljoen, waarvan ongeveer 40% in het buitenland.