Necker van Naem lanceert website Overheid & Integriteit

03 mei 2011 Consultancy.nl

Necker van Naem en Philip Sidney hebben onlangs gezamenlijk de website Overheid & Integriteit gelanceerd. De website heeft als doel om openbare bestuurders informatie te voorzien op het gebied van integriteit. Op de site staan cases beschreven en kunnen bezoekers via de databank toegang krijgen tot wetgeving, jurisprudentie, cases en rapporten op het gebied van overheid en integriteit.

Diensten
Beide adviesbureaus gebruiken de website ook om hun diensten op het gebied van integriteit te presenteren. Diensten zijn o.a. 'Onderzoek integriteit', 'APK integriteit', 'Screening van kandidaten', 'Advies op het gebied van integriteit' en 'training'. De diensten worden geleverd door beide adviesbureaus - Philip Sidney adviseurs zijn specialist op het gebied van integriteit en Necker van Naem adviseurs hebben ruime ervaring met onderzoek en advies voor lokale overheden.

Onderzoek naar integriteit
De samenwerking tussen Necker van Naem en Philip Sidney is niet nieuw - de adviesbureaus hebben in het verleden al gezamenlijk onderzoek uitgevoerd. In maart werd bekend uit hun onderzoek dat provincies hun integriteitsbeleid kunnen verbeteren. Uit het onderzoek kwam naat voren dat slechts de helft van de provincies gedeputeerden voor benoeming screent en dat provincies te weinig sturen op mogelijke integriteitrisico's.

Nieuws

Meer nieuws over