Monitor in gesprek met EDS voor overname van AT Kearney

01 juni 2005 Consultancy.nl

Amerikaans adviesbureau Monitor Group is in gesprek met EDS om zijn management consulting-tak A.T. Kearney over te nemen. Daarmee is het plan om de adviesfirma door het management te laten uitkopen op de lange baan gezet. Dat meldt The Wallstreet Journal. Monitor Group wil niet bevestigen dat de onderhandelingen met EDS zijn geopend. Ook EDS geeft geen commentaar.

Wel geeft een woordvoerder van EDS aan dat een verkoop aan een onafhankelijke derde partij “een betere keuze zou zijn voor klanten alsook voor EDS en A.T. Kearney”.

EDS kocht A.T. Kearney in 1995 voor circa $600 miljoen. De ICT gigant wil A.T. Kearney afstoten voor twee redenen. Ten eerste, de strategy consulting tak behoort niet tot de core business van het Texaanse IT-concern. Nu het zich de laatste jaren concentreert op uitbesteding en business process outsourcing heeft het al verschillende niet-kernactiviteiten afgestoten. Daarnaast is het adviesbureau in de rode cijfers terechtgekomen: vorig jaar noteerde het $10 miljoen verlies op $806 miljoen omzet. A.T. Kearney droeg gemiddeld voor 5% bij aan de totale omzet van EDS.

Nieuws

Meer nieuws over