Adviesbureau Mercer Oliver Wyman ontstaat door fusie

25 februari 2003 Consultancy.nl

Mercer en Oliver, Wyman & Company hebben aangekondigd dat ze gaan fuseren. Door de fusie ontstaat een van de grootste management consulting bureaus ter wereld met een focus op de financiële industrie. De voorwaarden van de fusie zijn niet bekend gemaakt.

Oliver, Wyman & Company, wordt geintegreerd in Mercer Risk Finance & Insurance Consulting (RFI). De tak Financial Services Strategy van Mercer Management Consulting wordt ook toegevoegd aan de nieuwe entiteit. Daarnaast wordt de nieuwe entiteit hernoemd naar Mercer Oliver Wyman.

Mercer is consulting onderdeel van Marsh & McLennan Companies en heeft een omzet van $2,4 miljard.

Mercer Oliver Wyman zal een unieke combinatie van strategische, actuariële en risicomanagement expertise gaan aanbieden aan financiële instellingen. Dit nieuwe onderdeel heeft meer dan 600 werknemers met kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië. In Nederland heeft Mercer Oliver Wyman 35 werknemers, voornamelijk werkzaam in kantoor Amstelveen.

De voorzitter van Oliver, Wyman & Company, John Drzik, die ook voorzitter van Mercer Oliver Wyman zal worden, zegt: 'Door combinatie van de marktleidende afdelingen in strategie en risicomanagement advisering van Oliver, Wyman & Company met de op waardecreatie gerichte strategische advisering en de actuariële advisering van Mercer, zal in termen van kwaliteit en capaciteit een unieke adviesorganisatie ontstaan op het gebied van strategie en risico advisering aan financiële instellingen'.

Peter Coster, voorzitter van Mercer, voegt daar aan toe: 'Wij geloven dat de klanten van Mercer Oliver Wyman zullen profiteren van deze combinatie door de verkregen toegang tot de volle breedte van dienstverlening, grotere innovatie en wereldwijde schaalvergroting'.

Nieuws

Meer nieuws over