McKinsey: topvrouwen plannen carriere onvoldoende

14 april 2011 Consultancy.nl

Uit onderzoek door strategie- en managementadviesbureau McKinsey & Company blijkt dat vrouwen hun carrière niet voldoende plannen. Daarnaast schiet de begeleiding en stimulering tekort. Vrouwen dringen daardoor vaak niet door tot topposities. Dit meldt The Wallstreet Journal.

Op dit moment hebben bij de 500 grootste Amerikaanse bedrijven slechts elf vrouwen een toppositie. Dat zijn er vier minder dan in 2010. Vrouwen bezetten daarentegen ongeveer 37% van de lagere managementfuncties, en iets meer dan 25% van de vice-presidenten is vrouwelijk. Hieruit blijkt dat ondanks veel inspanningen van de grote bedrijven om vrouwen op topfuncties te krijgen, vrouwen vaak niet tot die absolute top doordringen.

Begeleiding

De consultants van McKinsey concluderen dat vrouwen op lagere managementfuncties te weinig worden begeleid en gestimuleerd om verder te groeien in hun carrière. Als bedrijven dit wel doen groeit het aantal topvrouwen automatisch doordat er meer geschikte vrouwen beschikbaar komen.

Uit het rapport van het strategy consulting kantoor blijkt verder dat deze begeleiding en stimulering al snel moet plaatsvinden. Vrouwen raken naarmate zij ouder worden steeds minder gemotiveerd om naar topfuncties door te groeien. Van de vrouwelijke jonge twintigers heeft 92% de ambitie om aan de top te komen. Bij vrouwen tussen de 45 en 54 jaar is dit nog tweederde.

Planning
Ambitieuze vrouwen kunnen ook zelf iets veranderen. Volgens McKinsey bieden de meeste managementfuncties waarin vrouwen werken geen uitzicht op een toppositie. Vrouwen die vanuit het lagere management willen doorgroeien naar de top moeten hun carrière dus specifieker plannen.

Nieuws