McKinsey: Rusland kan kwart besparen op energie

10 januari 2010 EVD

Rusland kan binnen 20 jaar bijna een kwart (23%) besparen op het energieverbruik en 19% broeikasgasreductie realiseren met 60 realistische maatregelen. Dit stelt strategie adviesbureau McKinsey in een onderzoek naar de energie-efficientie en de uitstoot van broeikasgassen in Rusland.

De studie richtte zich op het kwantificeren en prioriteren van deze kansen gebaseerd op economische factoren. Het rapport 'Pathways to an energy and carbon efficient Russia' behandelt zestig maatregelen die Rusland kan invoeren om de economische groeiambities te handhaven terwijl het energieverbruik en broeikasgasemissies op het huidige niveau blijven.

De investeringen van het energiebesparingprogramma zijn volgens het rapport ongeveer 150 miljard euro voor de komende twintig jaar en zullen leiden tot een besparing van €345 miljard over dezelfde periode.

Hiertoe moet de overheid de particuliere sector ondersteunen in het overwinnen van de grote belemmeringen, zoals de hoge initiële investeringen en beperkte informatie.

Nieuws

Meer nieuws over